La data de 7 noiembrie a avut loc prima înfăţişare în dosarul privind accidentul rutier din luna iulie, de pe bulevardul Decebal din Chişinău, în urma căruia o tânără a pierit şi alta a suferit răni grave şi mutilări permanente.

În faţa instanţei, bărbatul responsabil de acest tragic incident şi-a recunoscut vinovăţia. Avertizăm că urmează informaţii care pot avea un impact emoţional puternic, conform tvrmoldova.md.

Vă recunoaşteţi vina? Vă căiţi? Cum aţi produs accidentul? De ce aţi fugit atunci?”

Suspectul şi-a recunoscut vina pentru teribilul accident şi a povestit instanţei cum s-a întâmplat totul.

DRAGOMIR POPOVICI, învinuit: „Eram după o zi de muncă. Eram cam obosit. Deplasându-mă pe strada Decebal şi s-a produs. A fost tare repede. Nici eu n-am reuşit să observ nimic. Într-un moment dat am auzit lovitura. Asta e. Exact cum a fost nu pot comunica. Erau foarte mulţi oameni în jur. Era aşa o stare de şoc. telefoane mobile. Şi deja am plecat.”

Poliţia l-a reţinut pe individ câteva zile după accident, dar în faţa instanţei a prezentat o altă versiune, declarând că s-a predat de bună voie. La proces, a fost prezentă și tânăra care a suferit mutilări permanente în acea noapte.

GABRIELA LUPU, victimă: „După accident m-am ales cu amenzie şi practic, două zile până la accident şi cea de după accident, au fost şterse. Foarte multe momente din viaţă de până la accident – au fost şterse. Doar din spusele prietenelor cunosc. E foarte greu să conştientizezi starea în care eşti.”

La proces a fost prezent și tatăl femeii decedate. Copleșit de durere și ochii plini de lacrimi, bărbatul a dezvăluit că cele două nepoate ale sale nu au fost informate până în prezent cu privire la pierderea mamei lor.

IGOR PRODAN, tatăl unei victime: „Cea mai mare simt că ceva intuieşte. Cea mai mică încă nu. Întreabă de mama. Era ziua ei de naştere şi a fost la noi acasă, cu un buchet de flori, pentru mama ei. Mămica i-a zis să aştepte să-i dea un cadou, la care mi-a zis că se grăbeşte. A zis că s-a înţeles cu fetele să se întâlnească pur simbolic la un local. Doar plecase de la noi şi peste jumătate de oră şi ne-a sunat un băiat, vorbea stâlcit română-engleză, a spus că e accident.”

Inculpatul se confruntă cu o posibilă condamnare de până la nouă ani de închisoare și suspendarea dreptului de a conduce vehicule. Datorită recunoașterii sale a vinovăției, procesul va continua într-o manieră simplificată. Procurorul afirmă că există dovezi suficiente pentru a susține acuzația sa.

VEACESLAV STURZU, procuror de caz: „Reieşind din faptul că inculpatul a părăsit locul accidentului rutier şi a fost reţinut nemijlocit de poliţie peste câteva zile, deja nu mai putea fi depistată existenţa sau inexistenţa stării de ebrietate la volan la momentul producerii accidentului rutier.”

Vă reamintim că în data de 24 iulie, cinci persoane au fost spitalizate în urma unui grav accident rutier în care mașinile s-au ciocnit violent. Șoferul responsabil pentru tragedie a fugit de la locul accidentului. Cea mai grav rănită a fost o femeie în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii, care, din nefericire, a decedat după două săptămâni de spitalizare. Acesta avea permisul suspendat din luna noiembrie 2021 din cauza condusului sub influența alcoolului.

Conform informațiilor furnizate de TVR MOLDOVA, individul a fost sancționat cu amenzi de mai multe ori pentru conducerea fără permis. De asemenea, anul trecut a fost implicat în mai multe accidente rutiere și într-un caz a fugit de la locul incidentului. Începând cu 2011, a acumulat nu mai puțin de 31 de procese verbale pentru 45 de contravenții. În prezent, are un alt dosar penal la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

 

Distribuie articolul: