Se spune că lucrurile cărora le rezistăm cresc. Cu alte cuvinte, cu cât ne opunem mai mult unor fenomene, sentimente și evenimente, cu atâta le împuternicim mai mult. Ori, această luptă continuă cu tot ceea ce nu ne place, nu face decât să propage așa-zisul rău.

Așadar, care e treaba cu acceptarea și cum schimbarea paradigmei ne poate vindeca în profunzime?

Să accepți, total, și fără falsitate că lucrurile merg prost. Să nu încerci să cosmetizezi realitatea, s-o descrii pentru tine și pentru alții altfel decât este ea. Acceptarea înseamnă să vezi lucrurile așa cum sunt și să accepți, uneori, chiar și faptul că nu poți accepta, că nu te poți resemna cu anumite situații și evenimente.

Orice sentiment, orice gând, orice vine în mintea, în corpul și-n sufletul tău să nu mai fie renegat. Ci dimpotrivă, să le zici: bine ai venit; care e lecția pe care o am de luat din această situație?

Acceptarea ca metodă de conștientizare

Deschide ochii la realitate și afirmă fără frică: Ok, da, am greșit. Eu am greșit, nu partenerul/a, nu părințiii, nu copii mei. Eu am acționat în stare de inconștiență, am acționat necumpătat din frică, din necunoaștere sau pentru că așa mi s-a părut mie la acel moment că ar fi cel mai bine.

Acceptarea ca metodă de detașare de trecut

Se spune că pentru a începe să trăiești cu aevărat trebuie să lași trecutul acolo unde îi e locul. Ori că tot ce facem când ne acuzăm părinții, bunicii și alte persoane care ne-au crescut nu e decât să încercăm să schimbăm trecutul. Ceea ce, evident, este imposibil. Ce-a fost a fost.

Acceptarea ca metodă de asumare a responsabilității

După ce ai conștientizat situația ta reală și ai făcut pace cu trecutul, e timpul asumării. La această etapă ai destulă forță în tine și ești ancorat în adevăr, astfel încât poți deja să-ți asumi repercusiunile comportamentului tău. Înțelegi acum foarte clar că lucrurile se pot schimba numai prin și cu tine. Ia decizii fără să te doară trecutul, ia decizii frumoase, minunate și înălțătoare pentru sine, pentru viitorul tău, pentru pacea și împlinirea ta.

Lasă viața să curgă prin tine și nu te mai agăța de himere, nu te mai bloca în sentimentele de vinovăție, de nedreptate, nu te mai autobiciui pentru greșeli și abia de atunci vei începe să trăiești întru consolidarea sinelui și întru abundență!

Distribuie articolul: