Perioada adolescenței este, fără îndoială, una dintre cele mai provocatoare și schimbătoare etape ale vieții. Este un punct de cotitură, un moment decisiv pentru dezvoltarea personalității adulte viitoare. În timpul acestei perioade, interesele, perspectiva asupra lucrurilor și percepția autorității se schimbă treptat sau în mod vertiginos, în funcție de individ. În acest moment, adolescenții trec printr-o perioadă complexă, iar părinții nu mai au aceeași influență asupra lor. Cu toate acestea, adolescenții au nevoie de modele demne de urmat și de exemple  de succes. Soluția vine de la Academia Adolescentelor – La Perla Brillante.

De la debutul recent al acestui curs inovator pentru Moldova a trecut deja ceva timp, iar tinerele (două grupuri cu vârste între 12 și 18 ani) deja culeg roadele primelor două module. Echipa Ea.md a fost în vizită la ambele grupe, pentru a afla cum se simt adolescentele acum, comparativ cu perioada în care au început cursul.

„Îmi era un pic frică, ca să nu fac o impresie rea. Acum mă simt ca într-o comunitate, când vii de la școală, te întâlnești cu prietenii tăi, uiți de toate grijile, uiți că ai un test, uiți de note, uiți de fizică, uiți de toate celelalte”. Fetele râd, glumesc, își împărtășesc noutățile și sunt vizibil relaxate. Exact asta și-a propus din start Academia Adolescentelor – să ofere tinerelor un mediu sigur, unde sunt tratate cu respect și îndrumate ferm și gingaș spre obținerea celor mai bune rezultate.

La Perla Brillante nu este doar un curs de dezvoltare personală, ci și o sursă de cunoștințe, abilități și deprinderi necesare unei tinere femei care își dorește să devină o persoană demnă și elegantă în viața matură. Drumul de la copilă la tânăra femeie care știe cum să se comporte în viața matură este plin de provocări, iar primele două module acoperă aspecte importante.

Perla frumuseții, primul modul, a fost despre Eul adolescentei, arta disciplinei alimentare, arta mișcării și relaxării fizice, arta îngrijirii părului, pielii și a tenului, chiar și arta defilării pe podium.

Modulul numărul doi, Perla respectului, a abordat arta limbajului corporal, interpretării vocale, comunicării constructive, arta de a colabora în echipă și secretele exprimării liber în public. Efectele se simt imediat în discuțiile cu participantele la curs. Cineva a apreciat mai mult primul modul, cineva spune că a văzut cele mai mari rezultate după al doilea, dar toate fetele se exprimă clar, voios și deschis. Atmosfera este mai mult decât degajată, se înțelege din prima că toate participantele văd progresul și se bucură de el.

Și părinții sunt mulțumiți. Una dintre fete ne spune cu zâmbet în voce că tata se interesează cel mai mult de progresul ei. Ceea ce era și de așteptat, având în vedere că relația părinte-copil trece și ea prin schimbări majore în adolescență, iar faptul că investițiile în propriul copil dau roade productive în viața de zi cu zi, aduce sentimente de împlinire și mulțumire părinților.

Ești curios să afli mai multe despre Academia Adolescentelor? Poți accesa siteul https://laperlabrillante.md/ sau telefona la 069942655.

 

Distribuie articolul: