Elevii care vor păși la toamnă pentru prima dată în clasa întâi vor primi manuale de generație nouă. Anunțul a fost făcut în cadrul Forumului „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!”, organizat de Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău.

Responsabilii de la Direcția Municipală Educație au precizat că noua formulă de predare nu se va limita doar la statul în bancă, notează AGORA.md.

Abecedarul clasic va fi istorie

Noile conținuturi curriculare vor avea o altă abordare a predării bazându-se mai mult pe învățarea interactivă, învățarea prin sarcini, învățarea experiențială, dar și  cea algoritmizată.

De asemenea, școlarii din clasa întâi vor participa la mai multe activități transdisciplinare. Ei vor părăsi spațiul școlar, vor face educație muzeistică, educație artistică.

Responsabilii de la Ministerul Educației subliniază că abecedarul nou va fi constituit din două componente – semestrul unu și semestrul doi. Manualul va veni la pachet cu un caiet de caligrafie, setul fiind oferit gratuit. De asemenea, elevii vor primi și alte manuale noi.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: