Îndrăgita actriţă s-a stins din viaţă la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi unde era internată de câteva zile. Medicii au anunţat că, în ciuda eforturilor depuse, Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marţi spre miercuri.

Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Treptat, starea de sănătate a actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni. În cursul zilei de marţi Şefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, fiind o pacientă „extrem de fragilă”, scrie click.ro.

„A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi”, declara atunci medicul Diana Cimpoeşu, potrivit News.ro.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, fiind transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.

Biografie…

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933, potrivit volumului „Cineaşti români” (Editura Ştiinţifică, 1996).

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Distribuie articolul: