A ajuns să fie prizonier, însă el doar a vrut să-și găsească fiul dispărut. Potrivit currenttime.tv, este vorba despre Ivan Kazmalî. Istoria lui a șocat mulți internauți. Ivan este un cetățean rus care s-a oferit să meargă la război în Ucraina pentru a-și găsi fiul în vârstă de 19 ani, care fusese dat dispărut în primăvara anului. 

Ivan nu și-a găsit fiul, iar în cele din urmă a ajuns la spital. Acesta fost bătut crunt de comandantul unității în care lupta. Ulterior, bărbatul a fost trimis într-un lagăr de prizonieri unde a fost ținut timp de două luni. 

Fiul lui Ivan, Denis Kazmalî, în vârstă de 19 ani, a semnat un contract de doi ani pentru a face în armată, imediat după terminarea colegiului politehnic din Sîktîvkar. Deja după patru luni de la începutul serviciului a fost trimis la războiul din Ucraina. Tatăl său spune că Denis a luat legătura cu el pentru ultima oară pe 19 februarie. L-a rugat pe tatăl său să-i trimită trei mii de ruble, spunând că nu are bani pentru a-și cumpăra un cort. După aceea, nu a mai primit nicio veste de la fiul său. La 5 aprilie, comisarul militar al districtului Ust-Kulomsk din Komi le-a transmis părinților o notificare prin care îi anunța pe aceștia că fiul lor a fost dat dispărut.

Disperat să-și găsească fiul, Ivan a decis să meargă el însuși pe front. A depus de nouă ori cereri la biroul de înregistrare și înrolare militară, dar a fost refuzat, deoarece are două fiice minore.  Deja în Rostov, Ivan a reușit să-l convingă pe șeful biroului că ar trebui să se înroleze în calitate de voluntar. Ulterior, acesta a petrecut două luni într-un lagăr pentru prizonierii de război.

Ivan spune că a fost bătut de un comandant rus după ce a fost sunat de soția sa. Utilizarea telefonului în prima linie este tehnic interzisă, dar nu toată lumea respectă această cerință.

„Mai întâi, înfuriat, comandantul m-a bătut. Mi-a rupt coastele și mi-a perforat un plămân. Dar, pentru ca superiorii mei să nu afle ce mi-a făcut, m-a turnat ca observator – cineva care transmite informații către ucraineni”, povestește Ivan. 

Ulterior, Kazmalî a fost trimis într-un lagăr rusesc pentru prizonierii de război.

„Când m-au dus mai departe, rușii mei m-au bătut din nou, eram pe jumătate mort. Îmi ziceau: recunoaște că ești agent, altfel vei primi 25 de ani. În Lugansk sau Donețk există o pedeapsă cu moartea pentru asta. Le-am răspuns că m-am dus să-mi caut fiul, nu să omor pe cineva, dar au vrut să mă împuște de trei ori”, spune bărbatul. 

După ce a fost supus mai multor controale, Ivan a fost încarcerat timp de două luni. Acesta a reușit să transmită informații despre locul în care se afla, iar, în cele din urmă, soția sa a reușit să-l găsească și să ajute la eliberarea sa. Fiul său continuă să fie dat dispărut.

Distribuie articolul: