A colindat încă din copilărie și se pare că folclorul este ceea ce Stela Botez poate cel mai bine să ofere publicului său. De 5 ani încoace, interpreta de muzică populară adună colinde autentice din zona de sud și centru a Moldovei. A făcut un CD, pe care vrea să îl vândă în scop caritabil. Mai multe detalii ne-a povestit chiar ea.

Colindul nu poate fi decât autentic

Ceea ce se compune și se cântă acum sunt cântece de Crăciun, colindele pot fi doar autentice, culese de la bunei, cântate de generații și transmise mai departe cu sfințenie. Am realizat un CD cu 12 colinde de Crăciun, toate adunate pe parcursul a 5 ani din zona de sud și centru a Moldovei. Am avut o plăcere deosebită să discut cu bunicuțe și bunei care au comori adevărate în palmares și amintire.

stela b13

 

Poți lansa un album și fără o casă de discuri în spate

În Republica Moldova casele de discuri practic au dispărut, CD-uri nu se mai comercializează, iar artiștii fac albume doar pentru apropiați și propiul palmares. Am decis să ajung la inimile oamenilor prin trei metode: În primul rând organizez un Eveniment de caritate, la care toți invitații primesc în dar un CD; în al doilea rând vând CD-ul prin Poșta Moldovei, trimițând acasă la solicitanții albumului un plic cu acesta – este o campanie de coaritate prin Facebook; și ultima, care de fapt este prima metodă – CD-ul se află deja în vânzare împreună cu Revista „Mireasa” la toate chioșcurile Moldpresa.

Comandă CD-ul prin poștă și ajută un copil

Mi-am zis că de Crăciun e bine să fim mai buni, să ne gândim la cei mai neajutorați, să ajutăm copiii. Caritatea din proiectul meu este pentru Beatrice Afanasiev, o fetița de 1 an din Căușeni, care a rămas fără un rinichi în urma unei operații chirurgicale efectuate la Milano. Acum ea are nevoie de tratamente și internare de durată în clinică, iar costurile tratamentelor sunt mari, deci orice sumă de bani este binevenită. Mi-am propus să strâng bani din vânzarea CD-ului și de la evenimentul de caritate pentru Beatrice.

Nu mă abat de la tradiții sub nicio formă

Organizez un eveniment la final de săptămână, unul în care am invitat toți cunoscuții, amicii, prietenii și colegii de breaslă – toți care vor să o ajute pe Beatrice. Evenimentul de caritate va fi în stil tranațional, cu izvar, plăcinte, mere și multe colinde. Nu voi uita de cobza mea și am să le aduc oaspeților cu mare drag comorile culese din satele Moldovei mele. Apropo, am ales zona sudului și centrului, fiindu-mi cumva mai aproape de suflet, deoarece sunt de baștină din Cantemir.

Foto: Stelabotez.com

Distribuie articolul: