Capitala continuă să fie sub cod roșu de COVID-19. Potrivit responsabililor de la primărie, 129 de elevi sunt confirmați ca fiind COVID-pozitivi, iar printre copiii de grădiniță este un singur bolnav. Care sunt aceste date la nivel național, cu care pornim în vacanța de toamnă a elevilor.

Datele despre pandemie la nivel național le găsești pe AGORA.md

Viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, a raportat că datele colectate săptămâna trecută arată că din totalul elevilor din cele 150 de instituții școlare, 129 au fost confirmați cu COVID-19, 2.060 sunt în izolare. Printre cadrele didactice au fost confirmate 94 de cazuri pozitive, în izolare fiind 52 de dascăli. În carantină se află elevi din 97 de clase, inclusiv opt clase private. De asemenea, săptămâna trecută au revenit din carantină 207 clase, iar în carantină nu se află nicio instituție.

Autoritățile au mai raportat despre un copil de grădiniță bolnav și 25 de cadre didactice infectate, la fel din instituțiile de educație timpurie.

Amintim că pe 21 octombrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a făcut publice datele de infectare cu COVID-19 printre elevi și dascăli la nivel de țară. La acel moment, 13 instituții de învățământ din R. Moldova se aflau în carantină, 305 clase erau închise, iar 265 de elevi erau bolnavi cu noul tip de coronavirus.

Distribuie articolul: