O piesă dedicată persoanelor diagnosticate cu Sindrom Down a fost lansată recent de o interpretă de la noi, fiind imnul oficial al acestor persoane în Republica Moldova. Ideea a fost purtată mai mulți ani la rând de artista Natalia Boboc și i-a fost insuflată interpretei de Organizația nonguvernamentală „Sunshine”, din Moldova. Realizarea actuală îi revine în totalitate Natei Boboc și trezește în fiecare dintre noi foarte multe semne de întrebare, dar și emoții.

„În momentele date nu îți vine întrebarea „De ce eu?”, ci mai degrabă „De ce NU eu?”… Încă din 2009 eram mereu alături de astfel de proiecte sociale și mereu mi-am dorit să fiu și mai aproape de ele. Am încercat să susțin mulți copilași din Centrele de plasament, petrecând acolo săptămâni la rând – în lacrimi și tremur puternic! Un alt imbold care m-a făcut să lansez piesa a fost că sunt și eu mamă, o mamă trecută prin labirintul destul de obscure ale sorții. De aceea probabil apreciez la infinit fidelitatea incontestabilă a părinților „sfinți”, care nu și-au lăsat acești copii în voia sorții, căutându-şi de plăcerile fără griji ale vieții. Acești părinți au înțelepciunea prea matură și incomparabilă cu alții, doar datorită copiilor pe care Dumnezeu i i-a trimis”, spune Nata.

Susținerea acestor familii este cea care contează cel mai mult

Artista transmite acest mesaj profund prin piesa „Oamenii Soarelui” – fiți amicii acestor copii și nu-i ignorați! „Voi rămâne mereu alături de cei care au nevoie de o privire caldă, un zâmbet sincer, o îmbrățișare prietenoasă. Nu trebuie să ne sfiim să le oferim acestea, chiar dacă o facem cu lacrimi și emoții – ei o simt cel mai bine. Vom da dovadă de o susținere demnă de admirație și care poate aduce schimbarea atitudinii și mentalității societății față de „Oamenii Soarelui”, iar asta contează cel mai mult”, mai declară Natalia Boboc.