Castelul Mimi a inaugurat, în premieră în Republica Moldova, un havuz muzical multicolor, iar primul spectacol a fost regizat pe notele din “Gingașa și tandra mea fiară”, semnate de celebrul compozitor Eugen Doga.

În urmă cu un secol, în curtea castelului construit de guvernatorul Constantin Mimi exista un havuz. Spre regret, locația exactă și aspectul inițial al fântânii arteziene nu s-a păstrat în arhive, astfel, noul havuz fiind o reproducere intuitivă.
page
Inaugurarea fântânii arteziene a avut loc în preajma concertului de gală dedicat maestrului, cu genericul “80 de primăveri”, desfășurat la 7 mai 2017, la Teatrul de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău. Havuzul a fost proiectat de renumitul designer italian Arnaldo Tranti, autorul întregului concept de restaurare al Castel Mimi. Spectacolele muzicale și multicolore au fost regizate cu participarea specialiștilor din România, întrucât în Republica Moldova astfel de lucrări nu au mai fost făcute până acum.  Havuzul are 33 de duze, care împroașcă jeturile de apă la o înălțime de 5 metri, într-un spectru larg de culori, în tact cu notele muzicale.

„Suntem bucuroși să ne aliniem în rândul castelelor internaționale, dar și altor locații turistice majore, care dispun de astfel de atracții, cum sunt aceste havuzuri fermecătoare. Vrem să aducem astfel un omagiu marelui compozitor Eugen Doga, care ne-a dus faima departe peste hotare cu creația Sa”, a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi.

Administrația își propune organizarea unor evenimente ample de promovare a concertelor de muzică clasică în aer liber. Havuzul muzical arată feeric, lucru de care vă puteți convinge și voi. Vedeți filmulețul: