Primul centru municipal de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a dat asigurări că acesta e dotat cu toate echipamentele necesare, astfel încât persoanele să beneficieze de toată asistența necesară. Centrul se află în incinta Academiei de Studii Economice din R. Moldova, scrie Agora.md

 

Potrivit edilului, Primăria Chișinău nu va achita arenda spațiului dedicat Centrului. Acesta e oferit gratuit de administrația ASEM.

„La un singur punct ar putea fi vaccinați 200 de oameni. Respectiv, am putea administra vaccin pentru circa o mie de persoane. Avem deja programați aproape 200 de persoane. Este primul centru municipal și credem că vom putea dezvolta și alte centre”, a declarat Ion Ceban.

Până în prezent, peste 40 mii de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19 în R. Moldova. La fel, până acum, au fost raportate 870 de reacții adverse, cum ar fi creșterea temperaturii corpului, dureri în articulații, slăbiciuni, dar specialiștii spun că astfel de reacții sunt normale și caracteristice procesului de imunizare.

AGORA amintește că, în R. Moldova, a fost dat start procesului de vaccinare împotriva COVID-19 la 2 martie. Primele persoane imunizate au fost medicii din prima linie- cei care activează în secțiile de reanimare și terapie intensivă unde se tratează persoanele infectate. Mai exact, inițial au fost vaccinați lucrătorii medicali din cadrul Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă.

Distribuie articolul: