Istoria unei mame din Centrul Maternal. Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamelor orfane, minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veți avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal.

Una dintre aceste beneficiare este Tatiana:

Cei care trebuiau  o iubească cel mai mult, în rezultat au abandonato.

Tatiana are 22 de ani și o poveste de viață tulburătoare. O poveste a unei fete care nu a avut parte niciodată de iubirea unei mame şi nici de căldura unui cămin familial. Nu a simțit vreodată afecţiune, atenţie sau cum e să te simți în siguranță.

Ea a fost abandonată chiar de mama sa, la naștere. A crescut alături de bunică până la vârsta de 7 ani, fiind neglijată, „a mâncat” mai mult din mila semenilor, într-un final a fost plasată într-o instituție rezidențială.

Destinul a fost nemilos cu ea și în perioada adolescenței a ajuns să trăiască în stradă, a înfruntat frigul, foamea și a dormit pe unde a apucat. Singurele amintiri despre copilăria sa sunt strâns legate de lipsuri, durere și  scene de violenţă.

Nu își pierde speranța și crede într-un viitor mai bun.

Nu ştie cum este să ai o casă şi o familie. Nu ştie cum este să petreci Crăciunul alături de cei dragi. Nu știe cum este să ți se spună „Te iubesc, copila mea”. Dar nu şi-a pierdut nici o clipă speranţa că într-o zi va afla. Și va găsi puterea de a-și schimba destinul.

Cea mai mare bucurie pe care Tatiana a trăit-o în viața ei s-a produs atunci când a adus pe lume un băiețel perfect sănătos pe nume Răzvan. Deși era în stradă cu un copil în brațe, niciodată nu i-a trecut prin gând că ar putea să îl abandoneze. Astfel la puțin timp după ce a născut, Tatiana a fost găzduită împreună cu pruncul său la Centrul Maternal ,,În brațele mamei”, primind asistență și consilierea necesară pentru a învață cum să-și crească copilul în siguranță, cu iubire și grijă.

Acum tânăra mamă se simte în siguranță, trăiește bucuria maternității și are planuri mari pentru viitorul ei și al copilului său.

În ajun de Crăciun dăruiește cu Diaconia, susține a 11-a ediție a Campaniei „În brațele mamei”.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri :

Cu 5500 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil sau o lună de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Cu 250 lei oferiți o zi de asistenţă pentru un cuplu mamă – copil sau o zi de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Oricine poate veni cu propriul aport de imaginaţie în a face bine.

În 2021 Diaconia a ajuns la cei 10 ani de funcționare a Centrului Maternal, în care a reușit să ofere siguranță și căldură pentru 153 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 25 mame au primit asistență rezidențială. Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.