Notele muzicale și admirația faniilor i-au dat ambiția lui Patric Hanganu de a-și crea o platformă de donații pe Patreon. Bunătatea celor din jur, greutățiile vieții unor oameni simpli și dorința de a face bine reprezintă motivația dar și încrederea de a dărui din puținul ce îl are. Drept răsplată, Patric își alină admiratorii cu un cântec.  

Carantina – motiv de activizare

„Pentru unii carantina este aceea perioadă când îți permiți să lenevești. Pentru mine este oportunitatea de a învăța piese noi, de a face repetiții sau sport. Este un motiv în plus să am grijă de sănătate și cel mai important să ofer fericire și mulțumire urmăritorilor mei prin live-uri făcute des pe Instagram și Facebook”, spune Patric Hanganu.

Fă un bine!

„Pe mine mă hrănește chitara și muzica, pe alții bunătatea oamenilor. Să ajuți pe cineva este un lucru nobil și ideea de a face caritate mi-a venit întâmplător… totul a început atunci când am văzut mai multe familii aflate în nevoie pe internet. Mai târziu, după ce am înțeles cât de greu trăiesc unele familii din Moldova, am decis să mă implic și eu cu amiici mei”, mărturisește artistul.

„Când te gândești că noi stăm cu frigiderele pline, iar alți nu au o bucată de pâine, că sunt copii ce nu au mâncat dulce de câteva săptămâni… dorești să dai din puținul ce îl câștigi și tu. Nu am milioane, dar din puținul adunat de mine împreună cu prietenii mei, cunoscuți dar și oameni cu inimă mare, iată că reușin împreună să venim la cei mai triști cu un aport. Această binefacere mă face fericit, dar și îndurerat. La moment am vizitat peste 50 de familii, care au fost selectate cu ajutorul caritate.md și primarii din unele localități”, a mai povestit Patric pentru EA.md.

Platforma de donații                                 

„Are succes, mi-a reușit destul de bine – vorbesc despre pagina mea de pe Patreon.com, care a devenit o „platformă de achitări”. le mulțumesc oamenilor care donează prin cântecele mele, fac felicitări online sau plasez unele piese personale cu acces doar pentru „patronii mei”. Le mulțumesc tuturor pentru că mă susțin. Toți banii pe care eu i-am investit în caritate sunt câștigați  de pe pagina de Patreon, deja următorii bani o să îi învestesc în cântece și videou-rile la piesele mele”, mai spune Patric Hanganu.

„Nimic nu este perfect și nu poate trece fără dezamăgiri. Deci, în prima lună am muncit foarte mult și am adunat o sumă destul de mare pe această platformă. Nu știu însă ce s-a întâmplat și când trebuia să îmi iau banii munciți, nu am putut să o fac. Au dispărut. Dezamăgirea a fost mare, însă am zis totuși să continui și am reînceput totul”, dezvăluie artistul.

Modestie și mulțumire

„Nu îmi doresc ceva măreț sau ieșit din comun: să fie liniște și să îmi cresc nivelul în carieră, să ajung un om cunoscut.  Mulțumesc urmăritorilor mei care îmi sunt alaturi, mă susțin, iubesc și apreciază cântecul meu… Eu simt și văd acest lucru și o să mă strădui să le aduc în continuare cât mai multe bucurii. Împreună vom ajunge mai sus, să fim mai buni și mai creativi!”, este de părere Patric Hanganu.

Autor: Andreea Nemerenco, stagiară