Khagendra Thapa Magar, considerat cel mai scund bărbat din lume care poate merge, a decedat la 17 ianuarie, având doar 27 de ani, fiind răpus de o pneomonie severă.

Khagendra Thapa Magar avea o înălțime de 67,08 cm și cântărea doar 6 kg. Magar a preluat titlul de cel mai scund om din lume de la Eduard Nino Hernandez, în 2010 la vârsta de 18 ani și era numit „micul Buddha” de către săteni. Familia spune că la naștere acesta cântărea numai 600 de grame. „ Era atât de mic încât putea încăpea în palma mâinii” spune fratele lui, Roop Bahadur.

Devenind o celebritate internațională, a călătorit în mai multe țări, a participat la mai multe emisiuni televizate și în campanii de promovare a turismului în Nepal, cucerind Everest-ul. „Cel mai scund om din lume a fost dus pe Muntele Everest, cel mai înalt munte de pe Pământ.”

Chiar dacă era un om neobișnuit, acesta ducea o viață obișnuită. Potrivit prietenilor, acesta iubea să cânte la instrumente muzicale și să danseze. Din nefericire a decedat la o vârstă fragedă, fiind răpus de pneomonie. Bărbatul a fost internat joi în spital, iar conform doctorilor a murit a doua zi de pneumonie severă, într-un spital din orașul Pokhara.

Sursa: Mediafax.ro

Sursa Video: Guinness World Records