Actorul a decedat la vârsta de 82 de ani. Conform datelor preliminare, motivul decesului este insuficiența cardiacă acută. Corpul său a fost găsit acasă, de către soția sa, actrița Anastasia Voznesenskaya.

Andrey Myagkov s-a născut pe 8 iulie 1938 la Sankt Petersburg. Popularitatea i-a venit actorului în 1975, după lansarea filmului lui Eldar Ryazanov „Ironia sorții”. Myagkov a fost, de asemenea, popular pentru rolul lui Novoseltsev în comedia lui Ryazanov „O idilă la serviciu” (Служебный роман).

Din 2010, Myagkov a încetat să mai apară în filme, explicând acest lucru prin faptul că cinematografia rusă și-a pierdut individualitatea: „Imităm americanii atât de mult! Acțiune, lupte, fantasy. Filmul este lipsit de emoții. Aceasta nu este artă rusă. L-am abandonat complet. Cinematograful sovietic avea propriul său chip, dar acum l-au luat, i-au întors capul și i-au pictat o față americană”, a menționat actorul.

Pe lângă faptul că a apărut în diverse ecranizări, Myagkov a jucat în teatrele Sovremennik și în Teatrul de Artă din Moscova. A.P. Cehov. Câștigător al multor premii și distincții onorifice, Myagkov a primit titlul de Artist al Poporului al RSFSR. Artistul a dus o viață retrasă și rareori a oferit interviuri. A scris trei romane detective și era pasionat de pictură.

Sursă: glamour.ru