Nu, nu este o glumă. A fost lansată o aplicație specială care va traduce limbajul pisicilor în cel uman. Astfel, posesorii de aceste animale de companie, vor putea înțelege ce-și dorește totuși patrupedul. 

Cu siguranță persoanele care au o pisică în calitate de animal de companie, nu o singură dată s-au gândit la faptul cât de minunat ar fi dacă ar putea înțelege ce spune pisica. Acum, datorită aplicației MeowTalk, acest fapt este posibil. Acesta traduce interjecțiile în limbajul uman, ajutând proprietarii de pisici să înțeleagă ce vrea un animal de companie.

Aplicația a fost dezvoltată de managerul Akvelon, Javier Sanchez, un fost inginer Amazon care a ajutat la crearea asistentului virtual Alexa. Sanchez și echipa sa au reușit să afle că pisicile transmit nouă mesaje de bază, începând cu cerutul mâncării până la plângere de durere. Toate aceste mesaje sunt citite de MeowTalk datorită inteligenței artificiale și învățării automate.

Dezvoltatorul observă că fiecare pisică are propria sa vocalizare unică și propriul său vocabular. Prin urmare, utilizatorii pot instrui aplicația pentru a recunoaște mieunatul animalului lor de companie. Sanchez a testat aplicația pe pisica sa și a început să înțeleagă când pisica cere să fie eliberată afară sau să o hrănească. Cu toate acestea, instruirea aplicației va dura ceva timp.

„MeowTalk nu este static, învață și evoluează cu fiecare traducere pe care o validați, la fel cum adăugăm cuvinte noi în memorie sau în programele de procesare a limbajului”, a spus Konstantin Korovkin, director operațional și cofondator al Akvelon.

Aplicația este disponibilă spre descărcare atât în App Store, cât și în Google Play.

Sursă: glamour.ru