În cea mai scurtă zi din 2015, trupa Gândul Mâței a revenit cu o lansare de videoclip care îi provoacă pe oameni să creadă din nou în povești și miracole. Astăzi, membrii trupei au lansat videoclipul piesei „Îngera” – un produs teatralizat, care a unit eforturile a două zile de filmări nonstop și dedicația a zeci de actori, dansatori și membri ai echipei de producție. Este, pe bună dreptate, un clip care încoronează anul 2015 și anticipează aniversarea a 20 de ani de existență, pe care trupa o va celebra în anul ce vine. Veți înțelege de ce, pe final de videoclip, autorii au inclus mesajul: „Viața e plină de mult zgomot și pasiune, dar nimic sens. Veniți la teatru (Sensul e pe scenă)”.

Înainte să sorbiți din imaginile ieșite din tipare, trebuie să vă mărturisim că în videoclip, pe lângă rolul de înger, Nicu Țărnă a jucat și rolul de șobolan. Acest rol este inspirat, de fapt, din piesa de teatru „Notenkraker”, unde Nicu a joacă rolul Regelui Șobolanilor. Premiera piesei de teatru a avut loc în toamna anului 2014.

„Lansăm, astăzi, videoclipul unei piese noi, incluse pe albumul „Generația în Blugi”. Am îndrăznit să lansăm un videoclip frumos realizat de echipa lui Sergiu Zănoagă, Lidia Scarlat și Doina Lungu, care au încropit acest scenariu.

Am filmat două zile, la Teatrul „Ginta Latină”. Este un videoclip mai teatralizat și din motivul că eu sunt actor de teatru, și din motivul că eu și colegii mei suntem parte din Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” și am zis să încercăm o chestie mai teatralizată. Să filmăm fete frumoase o să mai reușim, dar noi și așa am filmat una – pe Drăgălina Colesnic. Ea este Îngera din videoclip. 

De ce „Îngera”? Acum un an și jumătate, când înregistram această piesă împreună cu Yarik la studio, ne gândeam la cum să o numim și despre ce să fie. Împreună cu Bogdan Dascăl, am găsit această formulă. Dacă este „înger” la masculin, de ce să nu fie „îngeră” la feminin? Toți bărbații care au soții sau iubite știu că anume ele sunt îngerii lor păzitori.

Filmările au avut loc și greu, și nu prea. Un mare ajutor, în procesul de filmare, ni l-a adus domnul Victor Zburliuc, alături de fiul său, Nikita. Au stat două zile și două nopți alături, ne-au ajutat. Nicu Borș este operatorul acestui videoclip.

Le mulțimim celor peste peste 30 de actori de la Teatrul „Ginta Latină” și dansatori adunați de Olimp Goncear. Au fost rezistenți! De asemenea, echipei de oameni care au avut grijă de lumini și de procesul post-producție.

Să fim mai optimiști. Chiar dacă Republica Moldova trece prin perioade mai crâncene, noi trebuie să mergem înainte. Arta și cultura au salvat lumea prin dragoste și devotament. Pe noi ne interesează muzica, arta și atât”, mărturisește Nicu Țărnă, solistul Gândul Mâței.

Sergiu Zănoagă: „Ideea de a filma în teatru îi aparține lui Nicu și am fost de acord. De ce? Pentru că deseori ne ciocnim cu bugete limitate ori avem multă fantezie, dar nu putem filma asta, pentru că suntem în Republica Moldova. Lidia Scarlat ne-a ajutat mult pe partea de scriere a scenariului și asistența de regie. Are o scenă care e regizată integral de ea. Se întâmpla spre 6 dimineața, când picam deja. Actorii au trecut și prin ploaie, și prin foc, și prin efecte speciale.”

Lidia Scarlat: „A fost o filmare plină de aventuri, pe lângă faptul că a durat foarte mult. Nicu Borș, operatorul, a fost un erou, pentru că a filmat chiar dacă avea piciorul mușcat de un păianjen. Este un videoclip ieșit din tipare, ceea ce-l face și deosebit, la fel cum e și tot ceea ce înseamnă Gândul Mâței.”

i8

Foto: captură video

Distribuie articolul: