Cheia constă în amidon, care reprezintă mai mult de 80% din conținutul făinii de grâu, și în procesul de retrogradare.

Înghețarea alimentelor este o practică frecvent utilizată în multe gospodării, nu doar pentru a prelungi termenul de valabilitate, ci și pentru a îmbunătăți siguranța alimentară. De exemplu, în cazul peștelui, congelarea este esențială pentru eliminarea paraziților precum anisakis, iar în cazul fructelor și legumelor ajută la conservarea nutrienților pe termen lung.

Totuși, dincolo de rolul său de conservare, acest proces poate aduce beneficii suplimentare pentru sănătate. Este cazul unui aliment consumat frecvent, precum pâinea, conform nutriționistei și educatoarei Beatriz González.

Beneficiile pâinii congelate. Care este cel mai potrivit sortiment pentru înghețare

Pe lângă beneficiile pentru microbiotă, nutriționista subliniază că înghețarea pâinii este o metodă eficientă de a reduce risipa alimentară, o problemă tot mai frecventă în gospodării. Astfel, prin decongelarea pâinii conform necesităților consumului, se previne uscarea sau deteriorarea acesteia, iar pâinea este folosită integral, fără a fi aruncată prematur.

Pentru a maximiza beneficiile acestei practici, Beatriz González recomandă alegerea pâinii integrale, care conține mai multe fibre, și combinarea acesteia cu alimente sănătoase.

„Dacă pâinea este integrală și o asociezi cu avocado, ulei de măsline, roșii și hummus, deja ai o masă completă”, concluzionează expertul.

Distribuie articolul: