Afaceri de milioane în România, cetățenie bulgară, dar o nostalgie evidentă față de Rusia — acestea sunt secretele familiei lui Vasile Tarlev, candidatul Partidului „Pentru Viitorul Moldovei” la alegerile prezidențiale, expuse într-o nouă investigație „Cutia Neagră PLUS”. În plus, fostul premier se mândrește cu o medalie primită de la președintele rus, Vladimir Putin, detaliu care, totuși, nu a fost inclus în CV-ul depus la Comisia Electorală Centrală.

Vasile Tarlev este candidatul la funcția de președinte al Partidului „Pentru Viitorul Moldovei”, înregistrat cu 5 luni în urmă, scrie tv8.md.

În cursa pentru fotoliu de președinte, el se bucură însă și de susținerea lui Vladimir Voronin și a Partidului Comuniștilor. „Eu am să fiu alături, eu îl susțin. Nu numai în campania electorală, dar am să-l susțin și pe parcurs, după ce va fi ales președinte. Am să împărtășesc experiența pe care eu am avut-o ca președinte timp de opt ani”, l-a asigurat Voronin pe Tarlev.

Partidul Comuniștilor, care îl sprijină pe Tarlev, s-a înregistrat în campania pentru referendum cu opțiunea „Nu”. Aceeași opțiune a expus-o public și fostul premier.

Având în vedere toate argumentele interne și externe, voi vota împotriva acestui referendum. Asta este spălare de bani, este praf în ochi și o încercare de manipulare” a declarat Tarlev în cadrul unei emisiuni televizate.

Chiar dacă Tarlev nu vrea în Uniunea Europeană, familia acestuia s-a cuibărit în România, stat membru UE. Soția candidatului, Greta Tarlev, și-a luat anul trecut salariul de la o companie de transport rutier de mărfuri, înregistrată în Iași.

Aici găsești toată informația despre investigație.

Distribuie articolul: