Pe măsură ce îmbătrâniți, ar trebui să luați în considerare investițiile generatoare de venituri care sunt pasive, cu risc scăzut și garantate. Acest lucru vă asigură că aveți un venit suficient pentru a vă menține viața pe linia de plutire. o opțiune de imprumut rapid online va fi necesară doar pentru nevoi financiare urgente, neplanificate. Experții financiari vă recomandă să vă diversificați portofoliul de investiții pentru a minimiza riscurile asociate diferitelor forțe ale pieței. Acest articol se concentrează pe renta viageră de asigurare ca formă de investiție, pe lucrurile de care trebuie să țineți cont și pe motivele pentru care ar trebui să luați în considerare contractarea unei rente viagere.

Ce este o rentă viageră de asigurare?

O rentă viageră este un acord financiar între dumneavoastră și un furnizor de asigurări. Furnizorul de asigurări se oferă să vă elibereze plăți programate în mod regulat, fie instantaneu, fie treptat în viitor, în schimbul unei plăți forfetare sau a mai multor rate ale contribuțiilor. Anuitățile au fost promovate mult timp ca mijloc de asigurare a unui venit constant în timpul pensionării. Cu toate acestea, persoanele achiziționează anuități și în alte scopuri, cum ar fi amânarea impozitelor, imprumut rapid online, și direcționarea fondurilor într-un cont bancar fără limite de venituri. Înainte de a lua o decizie, este important să luați în considerare următorii factori și principalele motive pentru care persoanele fizice achiziționează anuități.

1. Venitul garantat

Principalul avantaj al unei anuități este capacitatea sa de a produce un flux de venit garantat. Acest lucru implică faptul că veți continua să primiți plăți constante pe durata vieții dumneavoastră, indiferent de speranța dumneavoastră de viață. Acest lucru poate fi deosebit de avantajos dacă sunteți îngrijorat de posibilitatea de a supraviețui economiilor dumneavoastră. Din cauza incertitudinii legate de durata de viață, persoanele își exprimă frecvent îngrijorarea cu privire la insuficiența fondurilor lor de pensii.

Garantând o formă de înlocuire a salariului, anuitățile pot oferi un sentiment de siguranță, chiar dacă persoana trăiește până la vârsta de 120 de ani. De exemplu, dacă vă pensionați la 65 de ani și aveți economii de 1 milion de euro, ați putea retrage 50 000 de euro anual. Cu toate acestea, economiile dvs. pot fi epuizate dacă trăiți până la vârsta de 95 de ani. O rentă viageră vă permite să primiți anual plăți consistente, indiferent de durata vieții dumneavoastră. Puteți chiar să primiți plăți de rentă viageră pentru anii pe care asigurătorul nu a anticipat că îi veți primi.

2. Diferirea impozitului

Majoritatea investițiilor atrag deduceri fiscale pentru fiecare contribuție și plată de dividende. Anuitățile de asigurare oferă o strategie de creștere cu impozitare amânată, ceea ce înseamnă că contribuțiile dvs. nu atrag deduceri fiscale până când nu vă retrageți sau începeți să primiți plăți. Acest lucru înseamnă că impozitele sunt aplicate profiturilor în timpul retragerii, nu sumei investiției principale.

3. Gestionare ușoară

Odată ce cumpărați o rentă viageră de asigurare, nu trebuie să vă gestionați investițiile sau retragerile, deoarece contul este setat să proceseze automat plățile după o perioadă de scadență stabilită. Furnizorul de asigurări se va ocupa de plățile lunare pentru dumneavoastră, ceea ce oferă o ușurare uriașă celor care preferă să evite agitația gestionării portofoliilor lor de investiții, în special în timpul pensionării. În plus, anuitățile sunt mai sigure decât majoritatea formelor de investiții, deoarece nu trebuie să observați forțele pieței și să vă reechilibrați portofoliul sau să luați decizia de a vinde sau cumpăra alte acțiuni. Încredințându-vă banii furnizorului de asigurări, vă scutiți de potențialul stres și de timpul petrecut pentru observarea și gestionarea portofoliului dumneavoastră.

4. Investiție personalizată

La fel ca asigurările de viață, majoritatea anuităților de asigurare sunt personalizate pentru a răspunde nevoilor specifice ale contribuabilului principal, inclusiv o prestație în caz de deces, care oferă o sumă forfetară beneficiarului la decesul deținătorului poliței. Unele polițe de rentă viageră oferă chiar și beneficii de supraviețuire care continuă să fie acordate soților și copiilor supraviețuitori pentru o anumită perioadă de timp după decesul deținătorului principal al poliței, pentru a vă asigura că cei dragi sunt bine îngrijiți.

Deși anuitățile de asigurare sunt adesea asociate cu plățile pe viață, vă puteți structura contractul de anuitate pentru perioade mai scurte, cum ar fi cinci sau zece ani, pentru a vă satisface nevoile. Aceasta înseamnă că există întotdeauna timp pentru a stabili o anuitate ca plan de pensionare. În plus, diferite categorii de anuități fixe și anuități variabile pot fi personalizate pentru a se potrivi obiectivelor dvs. financiare. În cele din urmă, vă puteți personaliza contractul de rentă viageră în funcție de preferințele dumneavoastră.

Dezavantajele anuităților de asigurare

În timp ce anuitățile ar putea oferi un flux de venit fix la pensionare, acestea au anumite dezavantaje. Luați în considerare acestea înainte de a cumpăra o anuitate.

Gradul de complexitate și reglementări

Anuitățile sunt criticate pentru contractele lor complicate, care pot avea câteva pagini. Aceste documente descriu termenele ratelor, comisioanele de tranzacționare, sumele de plată, ratele dobânzii și alte date semnificative. Pentru a vă înțelege drepturile și obligațiile legale în calitate de titular al unei anuități, este necesară o revizuire aprofundată a contractului, care poate fi complicată și poate consuma mult timp. Atunci când vine vorba de navigarea prin contract, consultarea cu un consultant financiar care plătește numai onorarii poate fi o decizie înțeleaptă.

Comisioane și taxe

Un alt dezavantaj al majorității contractelor de rentă viageră este comisionul de vânzare semnificativ încorporat în acestea. Deși comisionul poate să nu fie plătit în avans, acesta scade venitul total. Aceste comisioane ale brokerilor variază de la 5% la 10% din valoarea investiției. Promisiunea unor comisioane mari poate încuraja brokerii de asigurări să promoveze în mod convingător planurile de rentă viageră, chiar dacă există soluții mai bune pentru situația dumneavoastră financiară.

Active financiare fixe și inaccesibile

Anuitățile nu sunt de obicei lichide și pot reține fondurile pentru perioade îndelungate. Deși puteți obține distribuții de venit și, eventual, să luați o parte din investiția principală, accesul la fondurile dvs. este frecvent limitat și costisitor. Acest lucru poate fi o provocare dacă aveți nevoie de finanțe pentru o urgență, dar aveți nevoie de mai multe venituri sau economii din care să trageți în altă parte.

Concluzie

O rentă viageră de asigurare este o modalitate sigură de a vă investi banii, mai ales dacă aveți alte investiții care oferă acces rapid la bani, cum ar fi fondurile de urgență și conturile de economii. Spre deosebire de alte investiții, anuitățile sunt, din punct de vedere tehnic, contracte financiare emise de o societate de asigurări, mai degrabă decât titluri de valoare tradiționale, motiv pentru care acestea vin de obicei cu o garanție.

Alte investiții sunt susceptibile de a genera un randament mai mare. Cu toate acestea, trebuie să fiți pregătit să acceptați riscurile asociate. Țineți cont de faptul că societatea de asigurări care vinde anuitățile reprezintă singura garanție. Prin urmare, efectuați o cercetare aprofundată și identificați un furnizor stabil din punct de vedere financiar. Căutați companii de anuități cu un istoric pozitiv de recenzii din partea clienților și un istoric solid.

Distribuie articolul: