Ion Chirtoacă, cunoscut pentru umorul său negru din cadrul Standupovka, a apărut recent într-un monolog pe canalul de YouTube al jurnalistului Dorin Galben, unde a dezvăluit o latură tragică a sursei glumelor sale.

De asemenea, el a mărturisit că, pe vremea când era un elev eminent, a spart, împreună cu o echipă de băieți, site-ul PCRM și a divulgat mai multe examene de Bacalaureat, pe când Maia Sandu era ministră a Educației în Republica Moldova, scrie realitatea.md.

„Noi am spart o dată site-ul comuniștilor. Unul dintre noi, foarte genial, a șters numele lui Vladimir Voronin și a scris numele său, și la vicepreședintele partidului l-a scris pe cel al unui profesor de fizică de la noi. S-a dat știrea în presă, el a fost arestat de SIS, pentru că spărgea site-uri. Făcea whitehacking.

Depista problemele de securitate și întreba dacă vor să lucreze la ei. El era student la UTM, au mers la el acasă, i-au luat toate calculatoarele. A fost exmatriculat. Eu eram destul de cunoscut pentru absolvenții din anii 2013-2014 sub identitatea de BAC.md. Eu credeam că fac un lucru bun. Maia Sandu era ministru al Educației și a susținut o conferință de presă. Erau și băieții de la SIS care spuneau că în 24 de ore sunt la mine acasă”, a povestit el.

Distracția s-a încheiat, atunci când pe bune s-a dat de gol cu mai multe identități cu care opera pe Internet. Un prieten l-a avertizat că Poliția din Anenii Noi e pe urmele lui, la care el a șters toate probele și a distrus hard diskul pentru a scăpa.

Ion Chirtoacă provine dintr-o familie în care a fost victimă a tatălui dependent de alcool și a violenței domestice. A mai crescut cu o soră și cu o mamă plecată peste hotare ca să le asigure traiul. Tot el a fost cel care și-a găsit tatăl spânzurat în casă. La un moment dat, în viață, a avut și el gânduri de suicid.

Monologul integral poate fi urmărit aici.

Distribuie articolul: