Victoria Furtună, candidată independentă la alegerile prezidențiale din octombrie, ar fi legată de fugarul Ilan Șor, conform unei înregistrări audio publicate de jurnaliștii de la Deschide.MD. În înregistrare, vocea Cristinei Crudu, lidera organizației teritoriale „Șansă” din Dondușeni, se adresează președinților organizațiilor primare și altor activiști.

Crudu menționează că a primit instrucțiuni „de sus”, făcând referire la Ilan Șor, și le comunică tuturor activiștilor că în scrutinul prezidențial actual ar trebui să o sprijine pe Victoria Furtună.

„Candidatul pe care îl susținem ne-a fost prezentat ieri, e doamna Victoria Furtună. Dar, uitați-vă care e momentul aici. Noi suntem în blocul electoral „Pobeda” (Victorie). Doamna Victoria Furtună e candidat independent. Ea tot are electoratul ei. Ea este jurist, a activat 18 ani în Procuratura Generală. Dacă bateți pe Google, o să vedeți situația, adică problema, că Maia Sandu a dat-o afară din Procuratura Generală. Ceva nu i-a ieșit.

Ne fact (nu e sigur – trad.) că pe ea nu o vor scoate până la alegeri. Dar, aceasta este indicația lui Ilan Mironovici (Șor – nota red.), și, știți cum este vorba, «приказы не обсуждаются» (ordinul nu se discută – trad.). Răgămintea ca să duceți informația la activiști, așa ne-a spus și nouă, cumva pe înșoaptă. Adică să nu se observe cumva că în spatele Victoriei Furtună stă blocul electoral „Pobeda”. Ori că noi am avea o legătură, că Șor are o legătură cu Victoria Furtună. O susținem, dar indirect”, a declarat reprezentantul „Șansă”.

Cristina Crudu a negat informația, fiind contactată de jurnaliști.

Anterior, sursa citată a mai scris că Victoria Furtună este unul dintre candidații lui Ilan Șor în cadrul scrutinului prezidențial. Activitatea acesteia în campania electorală este coordonată de factorii de decizie din cadrul blocului „Victoria”, iar la întâlnirile cu alegătorii Furtună este însoțită de membrii grupării criminale.

Distribuie articolul: