Natura, tradițiile și căldura celor de aici îi atrag pe cei din străinătate. Specialiștii în turism susțin că ei aleg să viziteze România și pentru că este o țară sigură, fără conflicte și războaie. De regulă, petrec, în medie, două sau trei zile. Un consultant în turism a făcut un top destinații care merită vizitate, în această toamnă.

 

Destinații de luat în calcul în această toamnă

Consultantul în turism Traian Bădulescu a vorbit despre destinațiile pe care le aleg mulți turiști în această perioadă.

 „În România, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, foarte mulți turiști români merg în stațiunile montane. Sunt și tarife bune, cele mai mari sunt în perioada sărbătorilor firește, dar stațiuni avem multe: Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, dar și Borșa, Maramureș, Semenic, Păltiniș, Slănic Moldova – sunt foarte solicitate.

Apoi, românii aleg și turismul rural. Aici avem foarte multe zone cu turism rural dezvoltate: Fundata, Mărginimea Sibiului, Maramureș, Bucovina. Aleg și Delta Dunării până în octombrie, că după aceea se face mai frig, dar și stațiunile balneoclimaterice. Deja mulți români merg pentru SPA, nu neapărat pentru tratament: Băile Felix, Băile Herculane, Sovata. Sunt și city break-uri, deși impropriu spus city break-uri că nu sunt operate cu avionul majoritatea și de obicei merg cu trenul sau cu mașina în orașele turistice ale României: Brașov, Timișoara, Oradea, Cluj sau Iași“, a spus Traian Bădulescu, pentru DCNews.ro.

 

Distribuie articolul: