Istoria dramatică a copilei care a născut, la 12 ani, în 2023 ia o întorsătură cu totul surprinzătoare pentru familia acesteia – părinți și frații mai mari, de 17 și 18 ani, pe care fata i-a acuzat că au violat-o ani la rând, în propria lor casă. În timp ce minora se află la un centru de plasament, cu bebelușul său, a fost efectuat un test ADN, iar rezultatele nu au fost suficient de convingătoare nici pentru adolescenții acuzați de această infracțiune gravă, nici pentru mama și tatăl lor.

Astfel, frații victimei au solicitat să treacă testul repetat, în cadrul emisiunii AICI Moldova. Ce a arătat acesta, vedeți mai jos, scrie UNIMEDIA.

Părinții și frații copilei care a născut, anul trecut, un prunc, la doar 12 ani, au venit la emisiune deciși să-și apere nevinovăția și poziția inițială, precum că fetița ar fi rămas însărcinată în afara casei și că ar ascunde cine este tatăl adevărat al bebelușului.

„Nu am aflat de unde a rămas însărcinată, pentru că noi suntem în fiecare zi la muncă și nu am avut timp să luăm seama de ea sau să o petrecem la școală. Am întrebat-o cine e tatăl copilului, dar ea tăcea și nu spunea nimic, plângea și gata. Iar peste jumătate de an, a spus că noi am avut relații cu ea. Când am auzit că ne învinovățește pe noi, nu o mai socot de soră. Crd că ascunde pe cineva și vrea să ne bage pe noi, ori că acela a amenințat-o, ori nu știu”, a susținut fratele de 17 ani.

„Vreau să scap de ceea ce s-a întâmplat cu sora mea, să plec la învățătură, apoi undeva la muncă. Am rămas în șoc, cum de la mine dacă eu nu am făcut așa ceva și nici prin cap nu mi-a venit să fac așa lucru? Noi nici nu ne jucam cu ea, ea stătea mai mult prin casă, făcea curat, privea televizorul, iar noi la lucru până seara”, a mai adăugat adolescentul.

După ce sora lor i-a acuzat de viol, ambii frați au fost duși la poliție și interogați, iar ei au negat că ar fi abuzat-o sexual pe sora lor. Ulterior, cei doi tineri au fost la un medic urolog. „Au fost la medicul care verifică dacă au umblat sau nu la fete, la urolog, le-a dat certificat”, a spus mama acestora.

Eu nu cred că un urolog poate stabili dacă un băiat a avut sau nu relații sexuale”, a spus expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț.

„Poliția ne-a spus că certificatul nu ajută la nimic”, au spus și frații.

La dispoziția organelor de drept, au fost efectuate și teste ADN. „În septembrie am dat analize pentru testul ADN și în noiembrie au venit rezultatele. Ne-au scos rezultatul din calculator la xerox și la mine arăta 99,99%, iar la fratele meu 0%. Am zis cum așa dacă nu am făcut nimic? Originalul nu ni l-a arătat nimeni”, a spus fratele de 17 ani.

Nici părinții nu cred în veridicitatea testelor ADN. „Poate să arate că sunt neamuri, numai nu tată. Nu înțeleg de ce, eu nu am văzut rezultatele”, a spus mama tinerilor.

Acum, cei doi băieți acuzați de viol sunt în proces de judecată.

De cealaltă parte, psihologa Rodica Lopatin a discutat cu fata care a născut la 12 ani, iar acum se află într-un centru de plasament, cu bebelușul său: „Nu am putut să nu observ poziția corpului ei, modul în care își strânge mâinile, felul în care stă cu capul în jos, toate aceste lucruri vorbesc despre o anxietate sporită, o frică, dar și o rușine, de parcă ar vrea să se ascundă să nu o vadă nimeni. Rușinea vine din experiența pe care a avut-o și din faptul că, la vârsta de 8 ani, ea nu conștientiza că ceea ce se întâmplă este greșit. Ea cumva se consideră vinovată și crede că nu a împiedicat asta, aproape toată vina și-o asumă. Odată cu venirea sarcinii a conștientizat că i s-a întâmplat ceva și după discuțiile cu specialiștii, medicii, ea a înțeles că i s-a întâmplat ceva oribil, dar, probabil, nu i s-a explicat prin cuvintele potrivite și ea și-a luat vina asupra sa. Se simte murdară, nu se acceptă pe sine, nu-și acceptă corpul. În mod normal, victimele agresiunilor sexuale se simt așa, dar mai adăugăm și faptul că ea nu a fost crezută, iar asta s-a suprapus pe traumă. Ea mi-a spus direct: „Nu mă crede nimeni. De ce trebuie să vă mai spun? Oricum nu o să mă credeți”. Ea afirmă în continuare că unul dintre frații ei e tatăl copilului ei, chiar dacă am observat un dualism. Își face griji pentru ei, că poate vor trebui să meargă la pușcărie sau vor avea de suferit. Dar victima din ea vrea ca totul să aibă o finalitate și să fie și ea îndreptățită. Părerea mea este că ea spune adevărul.”

Frații au fost de acord să treacă din nou testul ADN, iar înainte să meargă la laborator, tatăl acestora a spus: „Cine va fi, acela va răspunde, fie care răspunde pentru ce face. Legea este lege”.

În urma investigării fratelui de 18 ani, probabilitatea paternității adevărate a constituit 0%, ceea ce înseamnă că el nu poate fi tatăl copilului.

În urma investigării fratelui de 17 ani, probabilitatea paternității adevărate a constituit 99,999%, ceea ce înseamnă că paternitatea este practic dovedită.

Fetița din sudul Moldovei, a născut în aprilie 2023, când avea 12 ani. De atunci ea se află într-un centru de plasament, unde își crește copilul. Mama adolescentei a aflat despre sarcina acesteia abia în a șaptea lună. Iar la peste jumătate de an după ce a adus pe lume pruncul, fata și-a denunțat propriii frați, de 17 și 18 ani, povestind că ei au obligat-o să facă sex de mai multe ori. Părinții au spus că nu cred mărturiile fiicei lor, iar frații învinuiți de violul surorii lor au negat vehement acuzațiile.

Distribuie articolul: