Muntele Etna a erupt în noaptea de miercuri spre joi, 14-15 august, determinând închiderea aeroportului din Catania, situat pe coasta estică a Siciliei, conform Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV), citat de Agerpres.

Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a emis un imens nor de cenușă și gaze vulcanice până la o altitudine de 9.500 de metri. Particulele de cenușă au acoperit avioanele și pistele aeroportului din Catania, forțând autoritățile să suspende operațiunile până la ora 18:00. Serviciile vor fi reluate imediat ce infrastructura va deveni operabilă, au precizat autoritățile aeroportuare.

„Pasagerii sunt rugaţi să verifice starea zborului lor înainte de a se deplasa la aeroport”, a indicat aeroportul din Catania, menţionând că întârzierile pot fi considerabile. De asemenea, un strat de praf de culoare gri închis a acoperit casele şi străzile din Catania.

Cu o înălțime de aproximativ 3.350 de metri, Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa. Eruptiile sale regulate și spectaculoase sunt monitorizate constant și atrag numeroși spectatori.

Distribuie articolul: