Compania aeriană Bees Airlines va începe în această lună să opereze zboruri regulate între România și Republica Moldova. Bees Airlines va conecta București și Suceava din România cu Chișinău din Republica Moldova, oferind conexiuni către diverse destinații europene, precum și către Egipt și Turcia, având ca principală clientelă turiștii tour-operatorilor.

Primul serviciu comercial va lega Bucureștiul de Heraklion (Grecia) începând cu 5 august, cu două zboruri pe săptămână până pe 12 septembrie. La sfârșitul lunii august, vor fi adăugate zboruri de la Otopeni către Praga, Tel Aviv și Verona, urmate de zboruri către Karlsruhe/Baden-Baden în septembrie.

De asemenea, Bees Airlines intenționează să deschidă două rute de la Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava la Karlsruhe/Baden-Baden și Tel Aviv, precum și o rută de la Aeroportul Chișinău la Verona.

Denumirea companiei înregistrate în România – Bees Airlines – este asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bees Airline, ceea ce a dus la percepția că ar fi „urmașa” acestuia. Cu toate acestea, reprezentanții transportatorului au declarat pentru Aviation Week că noua Bees Airlines are investitori și management diferiți. „Marca a fost cumpărată de investitori, dar compania noastră este 100% românească, fără nicio legătură cu compania aeriană ucraineană”, a spus un purtător de cuvânt.

Bees Airline din Ucraina și-a lansat operațiunile în martie 2021, operând zboruri regulate și charter low-cost din Ucraina către diverse destinații din Europa și Orientul Mijlociu. Însă, în 2022, din cauza invaziei ruse și a închiderii spațiului aerian ucrainean, toate zborurile au fost anulate, iar aeronavele au fost rechemate de către locator din cauza riscurilor militare. Ulterior, Administrația de Stat a Aviației din Ucraina a revocat certificatul de operator al companiei, împiedicând continuarea operațiunilor internaționale.

Noua Bees Airlines speră să ofere servicii de calitate și să contribuie la dezvoltarea conexiunilor aeriene între România, Republica Moldova și alte destinații europene și internaționale.

Compania a fost lansată în România de antreprenorul maghiar Andrij Baganics. Antreprenorul este prezentat de termene.ro ca având domiciliul în Ucraina. Operațiunile vor fi conduse de fostul director la TAROM (Chief Procurement Officer 2017-2022) Victor Antohe, din poziția de CEO, potrivit profit.ro.

Distribuie articolul: