Dansatorii ansamblului „Joc” care s-au prins în horă cu Ilan Șor la un eveniment din Sankt Petersburg riscă să fie excluși din colectiv. Ministrul Culturii a declarat pentru TV8 că s-a deschis o anchetă pentru a clarifica modul în care acești tineri, membri ai unui ansamblu de stat, au ajuns să participe la un eveniment organizat de politicieni pro-ruși.

În contextul forumului economic de la Sankt Petersburg, oamenii lui Ilan Șor au amenajat o curte moldovenească, unde politicienii pro-ruși și invitații lor s-au prins în horă. Dansatori profesioniști, aduși special pentru acest eveniment, au condus distracția. Ministrul Culturii a subliniat pentru TV8 că s-a inițiat o anchetă internă pentru a înțelege cum membrii unui ansamblu emerit au ajuns să danseze pentru un stat agresor, scrie tv8.

E o situație gravă, inadmisibilă și bineînțeles vor fi luate măsuri.
 – Urmează să discutați?
 – Da, vom face o anchetă internă ca să stabilim toate aspectele și responsabilitățile. Se vede de la o poștă că s-a încălcat și legislația și bunul simț”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

„Trebuie să vedem cine a inspirat tot acest lucru. Acum se dă vina doar pe acești interpreți care chipurile au plecat fără știrea nimănui. Pe interpreți încă nu i-am audiat ca să vedem cum stau lucrurile de fapt. Noi nu excludem nicio variantă. Vom examina, vom documenta. Vom da posibilitate tuturor să-și expună poziția”,a spus ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Conducerea ansamblului „Joc” a declarat pentru Ziarul de Gardă că deplasarea tinerilor în Rusia este o surpriză neplăcută și total neașteptată. Administrația școlii de dans a mai precizat că membrii colectivului au plecat în Rusia pe cont propriu, fără să anunțe.

Distribuie articolul: