Silvia Rînja, una dintre beneficiarele programului „Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, a înființat la Peresecina, raionul Orhei, centrul „English Boom”, unde predă engleza copiilor. Motivată să ofere acces la educație lingvistică de calitate, Silvia a obținut un grant de 2.000 de euro și a participat la un program intensiv de mentorat, transmite zugo.md

Cu ajutorul unei echipe dedicate, a transformat visul său în realitate, oferind lecții de engleză într-un mod inovator și distractiv. Elevii nu numai că își îmbunătățesc cunoștințele lingvistice, ci se și distrează, participând la petreceri tematice organizate în cadrul centrului.

Eu sunt din Orhei, știu că multe granturi erau pentru femei în afaceri și anume pentru femeile din zonele rurale și m-am gândit de ce nu aș putea să deschid ceva într-o zonă rurală într-un sat foarte frumos, mare, unde cerere este doar că la moment nu era un centru concret de engleză pentru că eu aveam câțiva copii cu care lucram în particular în Peresecina și am văzut că majoritatea pleacă sau la Orhei sau la Chișinău, unde este pierdere de timp și de bani. M-am gândit că este rentabil pentru ambele părți și pentru mine și pentru ei dacă aș deschide ceva aici”, menționează profesoara de engleză, fondatoarea centrului „English Boom”.

Afacerea Silviei a început cu pași siguri acum doi ani, grație unui grant de 2.000 de euro, a unui program amplu de mentorat și a mai multor instruiri.

„Ai foarte mult nevoie de încredere în tine sau de un sfat la timp. Ei au organizat foarte multe instruiri cu experți, cu contabili, cu persoane de la FISC. Pentru că am deschis SRL și foarte multe chestii juridice” , mai menționează Silvia.

Fiecare lecție este una specială, susțin micii elevi care frecventează centrul de engleză din Peresecina. Copiii au surprize din partea Silviei, iar cunoștințele obținute îi ajută la școală.

„În primul rând îmi place profesoara, într-al doilea rând îmi place că organizăm foarte mule sărbători, „party-uri”, cum ar fi Revelionul, Halloween, etc.”, spune Alexia Colac, elevă.

Fabian Sîouz, elev: „Vin aici, pe lângă lecțiile de la școală, deoarece vreau să învăț mult mai mult decât știu la școală. Și vreau să spun că este o lecție mai deschisă, mai interesantă, mai cu distracție. Când învățam ceva nou de exemplu, ne laudă că uite știm suplimentar și câteodată chiar ne ajută la evaluări. La școală învățăm ceea ce învățăm la școală, nu și aici, dar folosesc informația de aici acolo pentru a avea mai multe cunoștințe la școală”.

Silvia a dezvăluit planurile de viitor și a oferit un sfat celor care vor să pornească o mică afacere: „Vreau să investesc într-o tablă interactivă, acesta este următorul obiectiv la mine în agendă și lucrez la aceasta. Am scris un proiect, un plan de afaceri”.

„Dacă ai făcut primul pas, curajul vine din acțiune. Cu cât mai multă acțiune faci, cu atât mai mult curaj o să ai. Dacă aveți o idee și vi se pare că ar merge, înseamnă că ideea voastră este bună și are dreptul la supraviețuire”, mai spune tânăra antreprenoare.

Distribuie articolul: