SafeToPlayHub este cea mai extinsă platformă de educație sexuală Durex în Sud-Estul Europei, inaugurată în acest an în diverse țări, printre care România, Ungaria și Bulgaria.

Din această lună, #SafeToPlayHub își extinde acoperirea și în Republica Moldova. Misiunea acestei platforme este #FreeTheSexTalk, având ca scop normalizarea discuțiilor despre sex și conștientizarea implicațiilor acestuia. Întrucât experiența sexuală din viața reală nu reflectă mereu scenariile din cărți sau filme romantice, cu atât mai puțin cele din filmele pentru adulți, discuțiile, în special în rândul Gen Z, ar trebui să fie deschise, libere, uneori amuzante și, mai ales, integrate natural în viața cotidiană.

Satoshi, un artist rap din Cahul, a fost persoana care a dat startul lansării #SafeToPlayHub. Cunoscut pentru muzica sa inovatoare și tehnica trap și chopper rap, vocea sa extraordinară transmite sensibilitatea generatiei sale. Satoshi a lansat single-ul “Lucruri noi”, un manifest puternic despre normalizarea discuțiilor despre sex, protecție și responsabilitate. Pe lângă single, Satoshi a acordat un interviu pe canalele de social media Durex, evidențiind interesul său pentru campanie și importanța acesteia în viețile noii generații.

Tinerii care mă ascultă, de multe ori îmi scriu mesaje în care îmi spun că sunt un model pentru ei, că vor să îmi urmeze exemplul. Asta mă responsabilizează și mă întoarce într-o realitate în care oportunitatea de a ajuta, de a susține, de a încuraja și de a contribui la o dezvoltare sănătoasă este una deosebit de prețioasă și ușor de pierdut. Campania Durex «Safe To Play Hub» este un exemplu splendid de CSR corect, actual ca mesaj și comunicare, iar publicul căruia ne adresăm se intersectează mai organic ca niciodată. Dacă pot ajuta și spune o vorbă bună, o voi face de fiecare dată. Așa am fost educat, așa vreau să pot educa. A declarat Vlad Sabajuc, artistul cunoscut publicului drept Satoshi.

Platforma de comunicare #SafeToPlayHub va fi susținută pe o durată de doi ani și va continua să ofere activări online atât în Republica Moldova, cât și în Sud-Estul Europei. Obiectivul acestor activități este să creeze un mediu în care discuțiile despre sex, intimitate, siguranță și cunoaștere să fie cât mai deschise.

 

Distribuie articolul: