Șoferul care conducea Mercedesul și care a provocat accidentul de pe Decebal, fugind ulterior de la locul faptei, în urma căruia a decedat Doinița Prodan, o mamă a două fetițe, și alte trei persoane au fost grav rănite, a fost pus sub acuzare și urmează să fie judecat. Această informație a fost anunțată de Procuratura municipiului Chișinău, conform UNIMEDIA.

“Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a finalizat ancheta penală și a trimis cazul în instanța de judecată cu acuzații de comitere a infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență vătămări corporale grave și decesul unei persoane (conform articolului 264(3)(a), b) din Codul penal), precum și infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier (conform articolului 266 din Codul penal)”, au declarat reprezentanții Procuraturii.

“Procurorii au adus acuzații că învinuitul, în data de 24 iulie 2023, în jurul orei 22, circulând cu un vehicul în municipiul Chișinău, pe bulevardul Decebal, dinspre bulevardul Iuri Gagarin, având trei pasageri, nu a luat în considerare condițiile de trafic care reflectă nivelul de protecție al participanților împotriva accidentelor și consecințelor acestora. De asemenea, nu a avut în vedere factorii care caracterizează condițiile rutiere, obstacolele de pe traseul drumului, intensitatea și organizarea traficului rutier, neglijând astfel prevederile Regulamentului Circulației Rutiere (RCR). Ca urmare, a pierdut controlul volanului, a ajuns pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt autovehicul condus de un bărbat.

După impact, vehiculul învinuitului a fost proiectat pe sensul opus, unde s-a ciocnit cu un al doilea autovehicul de model „Volkswagen Polo”, condus de o femeie cu trei pasageri, și apoi a fost proiectat și a intrat în coliziune cu un al treilea autovehicul de model „Skoda Octavia”, condus de un bărbat.

În urma acestui accident rutier, vehiculele implicate au suferit daune tehnice, iar șoferul autovehiculului „Volkswagen Polo” a decedat.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, unul dintre pasagerii din mașina condusă de femeia decedată a suferit vătămări corporale grave, altul vătămări corporale medii, iar al treilea vătămări corporale ușoare.

Imediat după producerea accidentului rutier, inculpatul, manifestând neglijență față de cei implicați în accident și față de persoanele care au suferit vătămări corporale, a părăsit locul accidentului rutier, plecând într-o direcție necunoscută. A fost reținut la data de 3 august 2023.

Inculpatul a recunoscut fapta pentru care este acuzat.

Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 9 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce vehicule”, se arată în declarația oficială.

Accidentul în care Doina Prodan a fost grav rănită a avut loc în seara zilei de 24 iulie, în Botanica. La locul accidentului au intervenit câteva echipe de salvare.

Cinci persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, care a implicat patru automobile, inclusiv cel condus de Doina.

Șoferul Mercedesului, care a cauzat accidentul, a fugit de la locul faptei. Conform unor imagini video filmate de o cameră de bord a unei mașini aflate în trafic, acesta ar fi fost surprins conducând cu viteză pe străzi înainte de impact.

În urma coliziunii, Doina Prodan a fost internată în secția de terapie intensivă la Institutul de Medicină Urgentă în stare critică. Familia sa a cerut ajutorul publicului pentru a-i salva viața. Un mesaj pe rețelele de socializare a transmis: “Ea are acum nevoie de ajutorul nostru cu maximă urgență pentru a se întoarce acasă la cei doi micuți ai săi”.

Soțul lui Doina Prodan, Liviu, a povestit că tragedia s-a produs chiar în momentul în care soția sa se îndrepta spre un local pentru a-și sărbători ziua de naștere. Într-un interviu pentru Adrian Prodan, Liviu a relatat detaliile accidentului și a menționat că Doina ar putea fi transportată cu avionul în Germania pentru a avea mai multe șanse de supraviețuire. El a discutat, de asemenea, cum se ocupă de cele două fiice ale lor, în vârstă de 2 și 5 ani, și cum au răspuns poliția și medicii situației soției sale.

La 3 august, autoritățile au anunțat că șoferul Mercedesului, presupusul vinovat de producerea accidentului rutier din 24 iulie și de părăsirea locului faptei, a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 31 de ani

Distribuie articolul: