Acest tort cu mousse de ciocolată este foarte cremos și ușor. Umplutura are cea mai mătăsoasă textură care pur şi simplu se topeşte în gură.

 

Tortul de ciocolată cu mousse este un desert impresionant care îi va încânta nu numai pe iubitorii de ciocolată, ci şi pe cei mai pretenţioşi invitaţi la petrecerile tale de vară. Cei care au încercat această rețetă au fost uimiţi de textură și aromă. Umplutura este ușoară, mătăsoasă, fiind totuși reconfortantă. Tarta aceasta este puțin asemănătoare cu o plăcintă franceză, dar mai ușoară și fără ouă crude, așa că toată lumea se poate bucura de ea. O poţi face în cea mai mare parte în avans, de ceea este un desert perfect pentru petreceri. Pune deoparte o felie înainte să dispară în câteva secunde!

Ingrediente pentru opt porţii

4 ouă

125 g zahăr

100 g făină

30 g cacao

25 g unt

Pentru mousse:

400 g ciocolată cu lapte

200 g ciocolată neagră

1,25 litri smântână pentru frişcă

½ plic gelatină

afine, pentru decor

Pentru glazură:

200 g unt

200 g zahăr pudră

3 linguri cacao

80 ml frişcă

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi ouăle până devin spumă. Pui pe foc zahărul tos şi două linguri de apă, apoi dai deoparte şi încorporezi amestecul în ouă, cu ajutorul mixerului.

Amesteci făina cu cacaua şi le cerni peste compoziţia de ouă. Înglobezi untul moale. Transferi totul într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. După aceea, laşi la răcit.
Pentru mousse, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Dai deoparte. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. O înglobezi în ciocolată. Baţi smântâna. Adaugi amestecul de ciocolată şi gelatină peste smântână şi amesteci până când ciocolata este pe jumătate încorporată. Întinzi mousse-ul peste blatul răcit, nivelezi şi-l dai la frigider două ore.

Pentru cremă, mixezi untul, adaugi zahărul pudră, cacaua şi frişca. Acoperi tortul cu crema şi ornezi cu afine.

Distribuie articolul: