Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la Gala Businessului Moldovenesc, în cadrul căreia au fost premiați câștigătorii concursurilor „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”. Învingătorii au fost apreciați pentru succesele obținute în promovarea mărcilor comerciale și implementarea standardelor de calitate.  

Prezent la eveniment, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a înmânat premiile câștigătorilor la nominalizările „Marca comercială responsabilă social” și „IMM-ul Favorit al Anului”. Oficialul a vorbit despre importanța conexiunii între business, educație și cercetare.


„Educația contribuie în mod direct la creșterea economică a țării prin pregătirea cadrelor de înaltă calificare pentru economia națională. Prin politicile pe care le implementăm, ne propunem să anticipăm cerințele actuale și viitoare ale pieței muncii, să oferim profesii moderne și solicitate de angajatori. O țară se dezvoltă atunci când avem o economie prosperă și un mediu de studii modern. Guvernul Republicii Moldova va continua să sprijine toate domeniile cheie din țară, pentru a avansa în procesul de modernizare a Republicii Moldova”, a menționat Anatolie Topală.


  „Gala Businessului Moldovenesc” a reunit peste 200 de reprezentanți ai companiilor și organizațiilor din țară, oficiali, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ambasadori acreditați la Chișinău. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și constituie o platformă de promovare a afacerilor autohtone.

Anul acesta, concursul „Marca comercială a anului” este la cea de-a XX-a ediție, iar concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității” – la cea de-a IX-a ediție. În ultimii ani, circa 1800 de mărci au fost promovate în cadrul concursului „Marca comercială a anului” și peste 500 de companii au participat la concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității”.