Știm cu toții că uneori este dificil să scoatem hainele impecabile din mașina de spălat. Albul se poate terfeli căpătând o nuanță spre crem, iar culorile își pot pierde vivacitatea după ce trec prin prea multe cicluri de clătire. Există, însă, anumite soluții salvatoare care pot maximiza puterea de curățare a mașinii de spălat. Iată unul dintre ele.

Cu toții ne dorim ca hainele noastre preferate să nu se deterioreze niciodată. Din păcate, însă, sigur ți s-a întâmplat și ție ca unele să se îngălbenească în timp, să prindă un miros urât sau să aibă unele pete care par imposibil de îndepărtat. Și pare că nicio soluție de pe piață nu mai este eficientă pentru a le aduce la forma inițială.

Nimic nu poate fi mai deranjant, mai ales când e vorba de tricoul preferat sau de prosoapele pe care le-ai folosit doar de câteva ori. Din fericire, există anumite ingrediente care fac minuni în mașina de spălat.

 

Cum prepari amestecul minune

Una dintre cele mai bune alternative la detergenții de rufe din comerț se află probabil în cămara ta chiar acum. Este vorba despre un amestec salvator, care va face ca rufele tale să arate ca noi.

Cum? Ei bine, află că sarea ajută la etanșarea culorii din țesătură. Practic, adăugând sare în mașina de spălat, la final, rufele colorate vor arăta mult mai strălucitoare și mai frumoase. De asemenea, aceasta poate îndepărta chiar și petele foarte dure, precum cele de ulei.

De cealaltă parte, oțetul este un bun dezinfectant pentru obiectele vestimentare. Acesta reduce urmele de săpun, elimină bacteriile, protejează fibrele și neutralizează, totodată, și mirosurile neplăcute. Vei uita de toate produsele scumpe și nefolositoare din comerț.

Cantitățile ideale

Așadar, pentru a prepara amestecul ai nevoie de o cană de sare, două căni de oțet alb, două căni de apă și de asemenea, îți vor trebui și două găleți. În una dintre ele se pune oțetul alb alături de cele două căni de apă, după care se scufundă hainele care sunt de spălat, dar care îți e teamă să nu își piardă din culoare.

Important de menționat este că hainele trebuie băgate pe rând în amestecul respectiv. Obiectele trebuie să stea la odihnit o oră, după care se pun în cea de-a doua găleată, care conține apă și un sfert de cană de sare, unde se mai lasă alte 30 de minute.

Distribuie articolul: