O seară liniștită, plapuma, ceai sau o ciocolată fierbinte – toate te vor relaxa la sfârșit de săptămână. Iar noi te ajutăm cu topul celor mai bune filme ale momentului, concepută de cei de la bbc.com.

Sfântul Omer „Saint Omer”

De ce și-ar ucide cineva propriul copil?

Regizorul Diop a creat o dramă captivantă: Saint Omer. Este o reflecție asupra vieții franceze contemporane, despre experiența imigranților și umbrele pe care le tragem cu noi în timp ce ne deplasăm într-un spațiu diferit.

Femeile vorbesc „Women Talking”

A fost nominalizat pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu, la Oscarurile din acest an. Filmul îi prezintă pe Claire Foy, Jessie Buckley, Rooney Mara și Frances McDormand, ca rezidenți ai unei comunități religioase, unde bărbații se droghează și violează femei, timp de ani de zile. Când crimele ies, în sfârșit, la iveală, femeile trebuie să decidă ce să facă. Să-și ierte atacatorii, să lupte pentru dreptate sau să părăsească comunitatea? Asta ar înseamnă, conform a ceea ce au fost învățați, că își vor pierde șansa de a merge în rai…

Agent „Broker”

Locuind  în Coreea de Sud, eroul (Song Kang-ho, vedeta Parasite) este proprietarul unei spălătorii. Acesta i-a bebeluși din „cutia cu abandonați” (cutia unde părinții car enu-și doresc copiii îi pot lăsa) a unei biserici, iar apoi vinde acei bebeluși potențiali părinților adoptivi. Detectivii încep să-l urmărească. La fel și tânăra mamă a celui mai recent copil pe care îl vinde. Oricât de întunecat ar suna această premisă, Broker devine un film amuzant, cu suflet, despre un grup de singuratici care devin o familie.

Pamela, o poveste de dragoste „Pamela, A Love Story

Seria dramatică Disney+ de anul trecut, Pam & Tommy, a povestit cum a fost furată, copiată și distribuită în întreaga lume filmul sexual pentru luna de miere a lui Pamela Anderson și Tommy Lee. Acum însă, a fost creat un documentar intim de către Ryan White, regizorul Serena și Good Night Oppy, care îi permite lui Anderson să-și prezinte viața așa cum își dorește.

Blue Jean

În 1988 guvernul conservator al lui Margaret Thatcher a introdus clauza 28 în Marea Britanie, o lege care interzice autorităților locale „promovarea homosexualității” și școlilor „predarea homosexualității, ca o pretinsă relație de familie”. Este o perioadă plină de nervi pentru Jean, eroina dramei, o profesoară de educație fizică într-o relație fericită homosexuală. Jean preferă să-și păstreze secretă relația la școală. Dar când o nouă elevă o vede într-un bar pentru lesbiene se teme că secretul va ieși la iveală.

Ultimul dans al lui Magic Mike („Magic Mike’s Last Dance”)

Channing Tatum își arată din nou abdomenul într-un al treilea și ultim film din seria sa de striptease. Personajul lui Tatum, Mike Lane, lucrează ca barman în Miami. După ce el își demonstrează priceperea de a dansa în poală unei persoane importante, faimoase şi bogate, ea îl convinge să ea îl convinge să facă o revistă burlescă la Londra.

Bărbatul – furnică și albina: Mania cuantică („Ant-Man and The Wasp: Quantumania”)

Regizorul serialului, Peyton Reed, promite că în loc de o comedie ușoară, limitată la San Francisco, avem o aventură epică. Este vorba de un univers microscopic condus de Kang Cuceritorul (Jonathan Majors) care călătoreşte în timp. Vedeți dacă i-a reușit!

Bate în cabană („Knock at the Cabin”)

Cinematografia din SUA ne-a învățat ceva: a merge în vacanță într-o cabană în pădure este întotdeauna o idee groaznică. Cea mai recentă persoană care ne-a predat această lecție este M Night Shyamalan. Acesta și-a adaptat scenariul apocaliptic al romanului de groază al lui Paul Tremblay: Cabana de la sfârșitul lumii. O fată și părinții ei rămân într-o cabană retrasă. Patru străini vin la ușa lor și anunță că un membru al familiei trebuie să fie sacrificat, altfel rasa umană va fi distrusă. Partea ciudată este că străinii ar putea spune adevărul…

Ursul de cocaină („Cocaine Bear”)


Un film foarte, foarte vag, bazat pe o poveste adevărată. Cocaine Bear este o comedie de groază plasată în 1985, când un traficant de droguri aruncă o pungă cu cocaină din avionul său. Planul este ca unul dintre angajații săi să strângă geanta, dar un urs negru îi înghite mai întâi conținutul, apoi se dezlănțuie printr-o pădure din Georgia într-o frenezie nebună. Ursul Cocainei îi are în rolurile principale pe Keri Russell, O’Shea Jackson, Alden Ehrenreich și regretatul Ray Liotta, în rolul excursioniștilor și gangsterii ghinioniști care se află în pădure în acel moment.

Maurice uimitorul („The Amazing Maurice”)

The Amazing Maurice este adaptat după un romanul pentru copii, un roman premiat. Maurice este creierul din spatele unei escroc. Ori de câte ori găsește un sat cu aspect promițător, își instruiește gașca credincioasă de șobolani să se revolte. După care prietenul său uman cu maniere blânde, se oferă să se ocupe de infestarea rozătoarelor. Necazurile încep când ajung într-un oraș care are deja propria lui problemă, autentică, cu șobolani. Acesta este un film cu mult farmec și oferă cinematografiei cei mai iubiți șobolani de la Ratatouille în coace.”

Locul tău sau al meu („Your Place or Mine”)

Lansat exact la timp pentru Ziua Îndrăgostiților.

Your Place or Mine îi are în rolurile principale pe Reese Witherspoon și Ashton Kutcher: doi prieteni platonici, pe termen lung. Ea locuiește în New York, iar el în Los Angeles. Acestea își schimbă casele timp de o săptămână, ca ea să aibă o vacanță, în timp ce el îi îngrijește fiul. Tocmai atunci își dau seama…. probabil că poți ghici ce! Your Place or Mine promite să fie o comedie romantică arhetipală de la Hollywood, de la premisă, la distribuție, până la scenarist. Industria cinematografică s-a ferit de la acest fel de răsfăț în ultimul deceniu, așa că este timpul să se îndrăgostească din nou de comedia romantică.

Distribuie articolul: