Pentru unele filme, renunțăm la confortul de acasă și dorim să ne bucurăm de experiența 3D de la cinema. Recent, am vizionat un film la un cinema din Chișinău. M-a șocat comportamentul celor din sală și am decis să scriu o listă cu lucrurile pe care să nu le faci la cinema.

1. NU VORBI

Pare un lucru firesc. Vii la cinema ca să te bucuri de film. Oricum sonorul filmului te va împiedica să asculți cu atenție și să înțelegi ce spune cel de alături. O astfel de conversație nu e constructivă și deranjează pe cei din jur. Poți comenta evenimentele din film după ce ieși din sală. Nu trebuie să audă spectatorii ce gândești tu. Respectă-i pe ceilalți și nu uita că ai plătit bani pe bilet ca să savurezi experiența cinematografică.

2. Aruncă gunoiul în coș

Popcornul și sucul sunt de nelipsit atunci când privim un film. Însă, ar fi frumos ca, după vizionarea filmului, să arunci gunoiul. Orice cinematograf are coșuri de gunoi și astfel dai dovadă de bun-simț.

3. Nu utiliza telefonul

Ai venit la cinema pentru a privi un film. Notificările le poți verifica atunci când ieși din sală. În plus, lumina pe care o emană dispozitivul tău, poate să îi distragă pe cei din jurul tău. Dacă trebuie să răspunzi, atunci ieși din sală.

4. Nu întârzia

Poți verifica la ce oră e filmul pe care vrei să-l vizionezi și chiar să cumperi biletele online. Vino mai devreme cu cel puțin jumătate de oră pentru a cumpăra popcorn, ochelarii 3D etc. Înainte de începerea filmului, e mai ușor să-ți găsești locul și astfel nu deranjezi pe ceilalți.

5. Alege filmul potrivit pentru copii

Dacă ai copii, înainte de a veni la cinema, alege filmul potrivit, în funcție de gusturile lui. Copiii se plictisesc rapid și pot încurca pe ceilalți dacă nu le place filmul. De asemenea, unele filme nu sunt potrivite pentru ei. E important ca copilul tău să se simtă bine.

6. Nu aplauda

De ce ai aplauda? Nimeni dintre cei care fac parte din film nu sunt prezenți în sală. În caz că, regizorul sau actorii sunt în sală, atunci chiar ar trebui să aplauzi deoarece arăți admirația și recunoștința pentru munca depusă. În rest, nu are sens să aplauzi chiar dacă ți-a plăcut mult filmul. Îți poți manifesta recunoștința scriind o recenzie sau punând o notă filmului pe IMDB.

Distribuie articolul: