Cât durează să apară simptomele apendicitei? Unele disconfort din corp nu pot fi detaliate de la un moment la altul. Avem nevoie de o analiză amănunțită pentru a afla ce se întâmplă. Ideea este că, în unele condiții, simptomele nu apar brusc. Ele pot apărea fără să ai idee că este ceva grav. Dacă aveți disconfort în apropierea buricului sau în partea dreaptă a abdomenului, ar putea fi o problemă cu apendicele.

Apendicele este un tub subțire situat în abdomenul inferior, pe partea dreaptă, care se conectează la intestinul gros. Deși își îndeplinește funcția (de protecție împotriva bolilor) în copilărie, în stadiul adult al persoanei, se poate infecta și poate provoca apendicită.

Cum încep simptomele apendicitei

Deși durerea apare în partea dreaptă jos a abdomenului, poate fi simțită și în apropierea buricului și de acolo se deplasează în alte zone ale abdomenului. Este important să fim atenți, pentru că atunci când disconfortul se agravează, devine un calvar.

Simptomele apendicitei sunt:

durere bruscă în partea dreaptă a abdomenului inferior;

pierderea poftei de mâncare;

disconfort care începe în jurul buricului;

durere la tuse sau la mers;

greaţă;

vomă;

constipație sau diaree;

umflarea abdomenului;

gaze;

febră.

Disconfortul cauzat în apendice este rezultatul unei infecții, în care bacteriile se înmulțesc necontrolat, provocând inflamație și puroi.

Este important să mergi la medic în cazul oricărui disconfort, deoarece dacă afecțiunea nu este tratată, apendicele s-ar putea rupe și poate provoca perforarea sau acumularea de puroi.

Cât durează până se dezvoltă apendicita?
Cât durează să apară simptomele apendicitei? Odată ce simptomele apendicitei au apărut, poate dura între 48 și 72 de ore până când apendicele să se spargă.

Această boală afectează în principal persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani, dar riscul crește dacă există antecedente familiale ale acestei probleme medicale. La copiii cu fibroză chistică, riscul este crescut.

Unde să atingi pentru a ști dacă este apendicită
Pentru a afla dacă este vorba de apendicită, medicul poate face un examen fizic al abdomenului. La palpare, disconfortul poate invada întreaga zonă a abdomenului, dar mai ales în apropierea apendicelui. Dacă sunt deja prezente simptome, cum ar fi febra, diagnosticul poate fi pus în timp util.

Pe lângă examenul fizic, pot fi efectuate și teste de laborator sau imagistice (radiologie toracică, ecografie, CT sau laparoscopie).

Este important să știți cât timp durează să apară simptomele apendicitei, deoarece acest lucru ar putea ajuta la primirea în timp util a unui tratament adecvat.

Distribuie articolul: