Gina Rippon, specialist în neuroștiințe, a publicat cartea ,,The gendered brain (genul impus creierului)”  în anul 2019. Scopul lucrării e de a demonstra că creierul bărbatului nu e diferit de cel al femeii, așadar creierul nu are gen. Autoarea voia să combată teoriile sexiste despre creierul uman, denumite în știință -neurosexiste.  

Nu suntem de pe Marte sau Venus. Suntem toți de pe planeta Pământ.

Cercetătoare britanică argumentează că creierul uman nu are un gen asumat și conceptul de gen al acestuia este modelat de către normele societății. Cercetările pe care le-a efectuat în cariera sa au demonstrat că oamenii folosesc la fel ambele emisfere ale creierului, atât cea dreaptă, cât și cea stângă. Se consideră că bărbații sunt mai raționali și logici, iar femeile, emoționale și grijulii.  Însă, analiza materialelor științifice nu sugerează că creierele femeilor ar fi diferite de cele ale bărbaților.

În podcastul ,,How to Academy”, Gina Rippon susține că:

E timpul să acceptăm că creierelor noastre nu e nevoie să li se impună un gen. Este confuz și derutant  ca diferențele comportamentale, de personalitate să fie analizate în funcție de gen. Trebuie să ne eliberăm de neurosexism , de teoriile învechite despre propriul nostru creier.

Cartea ,,The gendered braon” a provocat controverse. Autoarea fiind acuzată de feminism,  considerată de către unii un om de știință mediocru. Totuși, lucrarea a avut un succes enorm. Cercetătoarea ține discursuri în școli, explicându-le elevilor descoperirile sale, de asemenea, participă la proiectul Uniunii Europene care are menirea de a observa decalajele de gen în știința populară.

Savanta Gina Rippon își dorește o societate în care nu există discriminare, iar știința să dezbrace haina sexismului.