Olga Melniciuc este, de ceva timp, nu doar femeie de afaceri, trainer sau Olga pe care o știați cu toții - acum e și mămică-exemplu! Reușește perfect să combine creșterea micuței Amira cu jobul, fără să o priveze pe mica prințesă de porția de sănătate venită din laptele matern. Cum îi reușește și ce sentimente are o mămică de viitoare fashionistă, aflați din interviul de mai jos.

Olga, când ai înțeles cu adevărat cât de importantă e fetița în viața ta? Cum a schimbat viața ta?
Nu puteam să înțeleg ce mă așteaptă cu adevărat înainte de nașterea Amirei. Am înțeles acest lucru abia după apariția ei pe lume. Pe lângă abilitățile noi învățate precum de a adormi în clipa liberă, a face lucrurile cu o singură mână și a rezista fără somn câteva zile la rând (zâmbește), apariția copilului m-a impus să-mi încetinesc mersul vieții și să mă uit mai atent la mine, să îmi prind respirația și să regândesc sensul vieții. M-a făcut să înțeleg plăcerea de a trăi cu desăvârșire fiecare clipă petrecută lângă fiica mea, să savurez fiecare zâmbet de al ei, să înțeleg cât de neimportante sunt unele lucruri care păreau atât de neînlocuit până la apariția copilului în viața mea.

De ce Amira?
Mi-am dorit un nume cu energie, deschis, răsunător și unic.

Ți-ai imaginat ca poți fi și mamă de băiat?
Chiar îmi doream un băiețel. La începutul sarcinii eram convinsă că voi avea un băiat. Iar când la USG mi-au zis că va fi fată, eu am reușit să îl conving pe medic de faptul că greșește și el și aparatul lui. Azi sunt foarte fericită că am o fată. Nici nu îmi pot imagina cum era să fi fost băiat.

 

O alăptezi natural, chiar dacă continui să muncești, ai numeroase deplasări. Nu e greu?
Când sunt în deplasări, storc lapte ca să nu îl pierd. Continui să lucrez, iar în timpul zilei vin acasă la fiecare 3 ore să îmi hrănesc fetița. Când nu reușesc să vin, trimit laptele acasă cu mașina. Nu e ușor, dar nici imposibil nu e. Contează atitudinea.

Mamele de fete nu pot nega, cresc mici fashioniste din fașă chiar. La voi cum e la acest capitol?
La noi chiar crește o fasionistă adevărată. La ale sale 5 luni, Amira are mai multe perechi de pantofi decât mine pe toată perioada copilăriei. Amira deja are un dulap propriu și abia aștept să crească un pic ca să îl umplem cu hăinuțe.

De fapt ce viitor vrei tu pentru Amira? Unde o vezi ajunsă peste ani?
Ca orice mamă mi-aș dori să lase amprenta ei în lumea asta. Dar nu fac planuri pe viitorul Amirei. Îmi doresc să își aleagă ea unde și ce va face și să se ocupe cu ceea ce îi place cel mai mult. Pentru mine indicatorul de reușită va fi fericirea Amirei. Iar eu, la rândul meu, voi face așa ca să o ajut să își găsească vocația.

Ce valori ai moștenit de la mama ta și pe care le vei educa și fiicei?
Grija pentru familie, prieteni, animale și plante, curiozitatea unui copil, creativitate, înțelepciune, dedicație lucrurilor în care crede, corectitudine și emaptie sunt doar câteva din lista mare de valori ce am preluat de la mama mea. Îi sunt foarte recunoscatoate că îmi este alături.

Cum reușești tu să petreci timpul cu fetița ta? Ce secret de management al timpui ai?
Asta era o mare provocare la început. Agenda mea zilică era 100% copletată înainte de apariția Amirei, iar venirea ei a dat-o peste cap. Am luat-o încet și cu timpul am racordat-o la viața mea nouă. în gestionarea timpului meu de acum mă conduc de câteva reguli: îmi cunosc foarte bine prioritățile și agenda zilnică o planific după ele; sunt în totalitate prezentă în ceea ce fac, fie îmi petrec timpul cu Amira, sau la o întlânire de afaceri – îmi dedic acest timp cu calitate, fiind prezența ‘aici și acum’. Dincolo de astea, rămân disciplinată vis-a-vis de agenda stabilită și îmi croiesc timp pentru mine, chiar dacă îl am mai puțin, reușesc să fac sport, desenez sau pur și simplu plec din oraș, ca să mă reconectez la mine. Mai mult, gestionez propriea mea energie, nu timpul, doar așa reușesc să fiu eficientă.

Un gând pentru toate mamele de fetițe care citesc aceste rânduri?
Cel mai mare cadou pe care o mămică de fetiță poate să îl facă copilei sale este educarea unui lucru simplu: să se iubească și aibă grijă de propria persoană (trup, suflet, minte). Mamele care se iubesc cu adevărat cresc fete-viitoare femei complete și auto-suficiente.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: