O burtă aproape constant balonată, inflamată și cu rezerve serioase de strat adipos e un semnal clar că avem de lucrat la reconstruirea sănătății noastre. Dacă corpul a găsit ca metodă de protejare împotriva comportamentelor dezvantajoase în legătură cu el, depunderea grăsimilor, înseamnă că avem de ne reeducat îngrijirea personală.

Iată ce semnifică mai exact grăsimea acumulată pe burtă:

  • O hidratare insuficientă/ineficientă;
  • Lipsa mișcării;
  • Calitate îndoielnică a hrănirii organismului;
  • Stres acumulat în corp.

O hidratare insuficientă/ineficientă: Știai că toxinele cărora nu le poate face față sunt îmbrăcate în grăsimi de către corpul nostru și stocate acolo pentru mult timp înainte? O problemă greu de intuit care duce la grăsime abdominală în exces este deshidratarea. Toxinele se vor depune în ţesutul adipos abdominal din motiv că nu pot fi eliminate eficient prin rinichi. Practic, apa, fiindcă participă la toate procesele din organismul nostru, este prima metodă de eliminare a reziduurilor de toxine.

Lipsa mișcării: mișcarea este a doua cea mai bună metodă de a ne curăța corpul de toxine. Când facem sport asumat și constant, reușim să pornim mai abitir arderile interioare și să spălăm constant din toxinele acumulate. Nu degeaba la un stres mare, sportul poate fi panaceu.

Calitate îndoielnică a hrănirii organismului:  Ingerarea constantă a unei cantități prea mari de calorii, duce la fel la depozitarea lor în grăsimi. Carbohidrații simpli în exces, alcoolul, fast-foodul – toate ajung să ne inflameze în primul rând burta. De ce? Păi e foarte aproape de locul în care are loc digestia, corpul fiind extrem de optim în felul în care lucrează, va arunca toate toxinele acolo unde îi este cel mai la îndemână, adică pe abdomen.

Stres acumulat în corp: Și stresul e o mare frână în slăbit. Eliberând în mod constant în corp hormoni de stres, vei bloca arderile de grăsime. Căci pe stres corpul este preocupat de supraviețuire, prin asigurarea siguranței fizice. Pe stres toate procesele reparatorii, de vindecare și de slăbire sunt puse pe stand-by. Ca în antichitate, corpul tău se mobilizează: întâi luptăm cu lupul ce ne amență și abia când suntem salvați trecem la reluarea digestiei și reparațiilor interne. Corpul nostru este extrem de inteligent și are ca prioritate absolută perpetuarea speciei, iar slăbitul nu face parte din mecanismele de bază de supraviețuire. Așa că dacă suntem constant stresați/te de muncă, de familie, de copii, de imaginea din oglindă care nu ne place (cu colăceii veșnici în jurul taliei), slăbitul se blochează.

Distribuie articolul: