Crezi că ai un metabolism mai încet decât al celor din jur? Te întrebi ce factori ar putea influența acest lucru? Atunci, articolul este pentru tine.

1. Genele tale

Metabolismul este modul în care corpul tău schimbă alimentele în energie. Dacă corpul tău arde lent calorii în timp ce te odihnești sau dormi, probabil că ai obținut asta de la părinții tăi, prin genele tale.

Ce poți face: Deoarece nu îți poți schimba genele, concentrează-ți obiceiurile. Una dintre cele mai bune moduri de a-ți stimula metabolismul este să faci mai mult exercițiu. Caută modalități de a introduce mai multă activitate în ziua ta.

2. Hormonii

O schimbare a hormonilor poate pune frână consumului de energie al corpului. Asta te poate obosi. Unele afecțiuni, cum ar fi tiroida subactivă sau hiperactivă și diabetul, sunt boli hormonale care afectează metabolismul. Stresul eliberează, de asemenea, hormoni care pot declanșa o încetinire a metabolismului.

Ce poți face: Dacă ai o afecțiune medicală, respectă schema de tratament. Și fă o prioritate din a elimina stresul în fașă.

3. Lipsa de somn

Somnul strâns te ajută să îți menții metabolismul constant. Când tresari sau te zvârcolești noapte de noapte, este mai greu pentru corp să folosească bine energia, ceea ce poate face mai probabile afecțiuni precum diabetul și obezitatea.

Ce poți face: Majoritatea adulților au nevoie de 7-9 ore de somn. Dacă nu ai un asemenea regim acum, încearcă o săptămână și vezi cât de bine te simți.

4. Diete stricte

Cum slăbești contează. Dacă nu mănânci suficient, metabolismul tău trece la un mod de funcționare econom. Dietele severe, mai ales atunci când faci și exerciții fizice, învață corpul să se descurce cu mai puține calorii. Acest lucru e rău, deoarece corpul tău se agață de acele calorii, asta te face să scapi de greutate mai greu.

Ce poți face: Deși poate dura mai mult, menține-ți planul de slăbire realist, nu drastic.

5. Sare la modă

Sarea de mare este îndrăgită de bucătari și gurmanzi. O vei găsi în restaurante de top și bucătării gourmet. Dar îi lipsește iodul, de care tiroida are nevoie pentru a-ți gestiona metabolismul.

Ce poți face: Doar un strop de sare de masă iodată răspunde acestei nevoi. Sau bucură-te de o mâncare bogată în iod, cum ar fi creveții, nucile.

6. Nu te hidratezi suficient

Fără suficientă apă, metabolismul tău se poate bloca. Ce zici de un pahar mare și rece cu apă? Unele studii arată că ajută organismul să ardă energie și alimentează pierderea în greutate. La orice temperatură, apa te ajuta si să te umpli, asa că mănânci mai puțin.

Ce poți face: Sorbește apă pe tot parcursul zilei. De asemenea, poți mânca mai multe alimente care sunt în mod natural bogate în apă, cum ar fi pepenele verde sau castraveții.

7. Bei Decaf

Este o opțiune bună dacă îți place o ceașcă înainte de culcare. Dar vei rata cofeina care îți pune în funcțiune motorul metabolic. Amintește-ți că unele cercetări arată că o doză moderată de cafea poate afecta nivelul zahărului din sânge. Așa că poate fi necesar să-l limitezi dacă ai diabet.

Ce poți face: dacă nu te descurci cu cofeina, aplecă-te la celelalte sfaturi din această prezentare de diapozitive. Multe lucruri vă pot ajuta metabolismul și veți dori să folosiți cât mai multe dintre ele posibil.

8. Nu consumi suficient calciu

Ai nevoie de ea pentru mai mult decât oasele tale. Este, de asemenea, un nutrient cheie pentru un metabolism rapid, printre alte lucruri pozitive pe care le face pentru corpul tău. Mulți oameni nu sprimesc suficient calciu din alimentație.

Ce poți face: Există multe opțiuni delicioase! Puteți obține calciu din lapte și produse lactate, desigur. De asemenea, se găsește în multe alimente fortificate (cum ar fi cerealele, sucul de portocale și laptele de soia sau de migdale), somonul conservat, verdeața, kale și tofu.

9. Termostatul este setat greșit

Nu este întotdeauna o idee bună să încălzești atmosfera în dormitor – cel puțin nu când vine vorba de metabolism. Temperaturile camerei de 24 de grade împiedică organismul să ardă calorii.

Ce poți face: coborând termostatul la 18 grade înainte de culcare crește cheltuiala energetică. Atunci când este frig afară, plimbările obișnuite cu viteză ar putea face acest lucru.

10. Medicamentele tale

Unele medicamente pot încetini metabolismul. Acestea includ multe antidepresive și anumite antipsihotice folosite de medici pentru a trata schizofrenia. Multe alte medicamente, cum ar fi cele care încetinesc ritmul cardiac, pot avea, de asemenea, acest efect.

Ce poți face: spune medicului dacă crezi că preparatele prescrise ar putea fi o problemă. S-ar putea să iei ceva în schimb.

11. Reducerea carbohidraților

Sigur, reducerea consumului de carbohidrați nesănătoși te poate ajuta să îți gestionezi greutatea și să arzi grăsimile mai repede. Dar corpul tău are nevoie de ele pentru a produce insulină. Metabolismul se blochează și nu arzi atât de multe calorii cât ai putea.

Ce poți face: obține carbohidrații din fructe, legume și cereale care sunt bogate în nutrienți, cum ar fi cartofii dulci și făina de grâu integral. Îți vor ține metabolismul sub control și te vor scăpa de pofte.

12. Viața nocturnă

Regimul de somn neregulat sau lucrul în tura de noapte încurcă cu ciclul natural somn-veghe al corpului tău. Aceste modificări pot duce la un metabolism lent și la alte probleme precum diabetul și obezitatea.

Ce poți face: Resetează-ți ceasul corporal. Dacă iei o mulțime de zboruri, obține o oră optimă de plecare. Dacă lucrezi noaptea și nu poți schimba acest lucru, discută cu medicul despre modalitățile sănătoase prin care poți merge pe drumul cel bun.

13. Schimbarea orelor de masă

Când mănânci este la fel de important ca ceea ce mănânci. Sărind peste mese sau mâncatul din mers creează jet lag social – și metabolic. Schimbarea orelor de masă poate face ravagii metabolismului și crește riscul de boli de inimă.

Ce poți face: Ia în considerare o oră obișnuită de masă cu familia și rămâi la ea.

14. Stresul cronic

Când te afli într-o situație stresantă, corpul tău produce un hormon numit cortizol. Este menit să ofere un impuls rapid de energie. Dar dacă ești blocat într-o zonă stresată, organismul crede că mai trebuie să lupți, așa că continuă să producă cortizol. Nivelurile ridicate ale acestui hormon fac ca organismul dumneavoastră să utilizeze mai greu insulina. Asta frânează metabolismul și alimentează creșterea în greutate.

Ce poți face: Găsește modalități prin care te poți scăpa de stres. Respiră adânc. Fă ceva ce îți place. Găsiți ceea ce funcționează pentru dvs.

15. O dietă bogată în grăsimi

A mânca multe alimente grase, cum ar fi burgeri grasi și bunătăți coapte cu unt, nu este niciodată o idee sănătoasă. Schimbă modul în care corpul tău descompune alimentele și nutrienții. Capacitatea corpului de a utiliza insulina este, de asemenea, afectată. Aceasta se numește rezistență la insulină și a fost legată de obezitate și diabet.

Ce poți face: Ajunge la mai multe fructe și legume și bea mai multă apă. Fasolea, ardeii și crustaceele sunt și ele opțiuni bune.

Distribuie articolul: