Sistemul imunitar uman este o parte uimitoare a corpului care protejează de boli și permite corpului să se vindece singur, pentru a-și asigura supraviețuirea. Când sistemul tău imunitar funcționează corect, va ataca virușii invadatori precum coronavirusul, dar și paraziții sau bacteriile. Din păcate, în timp și prin alimentație greșită și obiceiuri necorespunzătoare, sistemul imunitar al organismului poate fi slăbit, făcându-te mai susceptibil la boli și, de obicei, prelungind și durata bolii. Vestea bună este că există modalități simple de a-ți îmbunătăți sistemul imunitar, astfel încât să se poată pregăti mai bine pentru invazia de viruși, bacterii și alte tipuri de infecții.

Elimină obiceiurile rele

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți întări sistemul imunitar este să scapi de obiceiurile proaste și să adopți un stil de viață mai sănătos. Toate componentele și sistemele din corpul tău vor funcționa mai bine, atunci când sunt protejate de atacurile mediului. Riscuri pentru mediu și toxine au fost identificate într-o serie de lucruri pe care oamenii le consumă zilnic, inclusiv alimente, tutun și alcool. Eliminarea alimentelor bogate în grăsimi, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool pot ajuta organismul să se pregătească mai bine pentru a lupta împotriva infecțiilor și virușilor.

Asigură aportul suficient de vitamine în dieta ta

O altă parte importantă a întăririi sistemului imunitar este să te asiguri că primești vitaminele potrivite prin dieta ta. O dietă echilibrată este cheia pentru menținerea nivelurilor adecvate de vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a rămâne sănătos, dar obținerea suplimentară de vitamine C, B6 și E poate ajuta, de asemenea, sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva bolilor.

 

Redu stresul

Mintea și corpul sunt strâns legate de simptomele fizice care se manifestă în cazuri de suferință emoțională extremă. Acest eveniment i-a determinat pe cercetători să cerceteze mai bine relația dintre sistemul imunitar și răspunsul acestuia la stres. În timpul acestor studii, oamenii de știință s-au concentrat pe stresul cronic, mai degrabă decât pe incidente izolate, pentru a vedea cum va răspunde sistemul imunitar al organismului. Se dovedește că stresul pe termen lung suprimă răspunsurile imune protectoare din organism, făcându-te mai susceptibil la boli.

Dormi suficient și calitativ

Somnul este important nu numai pentru vigilență și funcția cognitivă, ci și pentru sănătatea generală a corpului tău. Lipsa somnului poate afecta cât de susceptibil ești la boală și cât de bine se va recupera corpul tău atunci când te lupți cu o afecțiune. Când dormi, sistemul tău imunitar eliberează citokine, care sunt proteine importante. Aceste proteine ​​ajută la promovarea somnului și, desigur, cresc pe măsură ce corpul tău luptă împotriva inflamației sau infecțiilor.

Mișcă-te suficient

Exercițiile de rutină în mod regulat te pot ajuta să îți îmbunătățești starea generală de sănătate, ceea ce te poate pregăti mai bine pentru a lupta împotriva bolilor și infecțiilor. Exercițiile fizice pot oferi, de asemenea, sistemului imunitar impulsul de care are nevoie pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, în primul rând, dar și pentru a scurta durata bolii, dacă aceasta apare.

Distribuie articolul: