Pentru mulți dintre noi e cu adevărat greu să stai la locul de muncă toată ziua și apoi să încerci să faci antrenamente ori de câte ori apare o ocazie. Cu toții am auzit despre cât de dăunător este să stai pe un scaun de birou sau pe un fotoliu de la birou, perioade atât de lungi pe cât presupune munca la birou. Iar joburile cu normă întreagă pot face lucrurile destul de dificile când vine vorba de fitness. Pe lângă faptul că te asiguri că te ridici și te dezmorțești la fiecare oră sau cam asa ceva pe parcursul zilei, există și alte modalități prin care poți arde puțin mai multe calorii în timpul lucrului.

Reține că, pe lângă aceste sfaturi, exercițiile fizice sunt necesare pentru a-ți menține sănătatea generală.

Stai drept

Gândește-te un pic la asta: de ce mulți oameni stau la un birou? Pentru că este cel mai ușor lucru de făcut! Pentru a sta drept, trebuie să-ți antrenezi mușchii centrului (numit și „core”). Folosirea acelor mușchi arde câteva calorii în plus și îi întărește, de asemenea.

Bea apă

Studiile au arătat că apa potabilă crește consumul de energie în stare de odihnă cu până la 30%. Această cheltuială de energie crescută poate dura chiar și o oră. De asemenea, să bei suficient te poate ajuta să iei mai puține gustări de care, de fapt, nu ai nevoie. Păstrează o sticlă de apă pe birou toată ziua pentru a te ajuta să îți amintești să bei în mod regulat.

Încordează mușchii abdominali

Strângerea mușchilor abdominali la fiecare câteva minute poate arde calorii și îi poate tonifica. Doar strânge abdomenul timp de 10-15 secunde și eliberează tensiunea. Repetă de câte ori îți este confortabil, dar concentrează-te pe creșterea duratei și a repetărilor, cu timpul.

 

Fă extensii pentru picioare

Știați că îți poți tonifica mușchii picioarelor în timp ce stai? Tot ce trebuie să faci este să ridici piciorul de pe podea și să-l îndrepți. Încordează-l și menține piciorul paralel cu solul timp de 3 secunde. Coboară-l pe podea și repetă de 10 ori. Fă același lucru pentru celălalt picior.

Fă exerciții de respirație

Se știe că respirația abdominală profundă ajută la ameliorarea anxietății și îți stimulează metabolismul. De fapt, practicarea respirației abdominale profunde în fiecare dimineață poate reduce stresul și poate ajuta la topirea grăsimii.

Optează pentru întinderi

Întinderile părții superioare a corpului îți pot spori energia și pot arde mai multe calorii. Doar strânge-ți mâinile și ridică-le deasupra capului, cu palmele în sus. Apoi, îndoaie ușor trunchiul spre stânga și menține poziția timp de 20-30 de secunde. Repetă pe cealaltă parte.

Distribuie articolul: