Din ce în ce mai multe fete apelează la manichiura cu gel. Aceasta te scapă de foarte multe griji și probleme referitoare la manichiură, astfel că nu mai trebuie să îți repari oja de fiecare dată când se zgârie sau când sare. Timp de câteva săptămâni, manichiura ta va arăta absolut impecabil.

Cu toate acestea, ca în cazul oricăror alte lucruri, există și avantaje și dezavantaje. Iată care sunt principalele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să apelezi la manichiura cu gel.

1. Manichiura cu gel nu este la fel cu cea cu acril

Acrilul se obține prin dizolvarea pudrei cu solvenți și este folosit în general pentru a întări suprafața unghiilor sau pentru a le lungi, lăsând unghia să pară naturală. Gelurile în schimb sunt în principiu colorate, nu ajută la lungirea unghiilor, și se întăresc atunci când sunt expuse la lumina ultra-violetă, potrivit edamagazine.ro.

2. Procesul de îndepărtare a gelului îți afectează patul unghiei

Multe persoane se feresc de manichiura cu gel crezând că aceasta împiedică unghia din a mai putea să respire. Ei bine, unghia nu este vie, astfel că aceasta nu este o problemă. Patul unghiei și cuticula sunt însă vii. Acestea pot să fie avariate și rănite pe parcursul procesului de îndepărtare a gelului, dacă acesta nu este pilit cu grijă.

3. Gelul de unghii poate fi curățat acasă

Poți să faci acest lucru și la tine acasă, însă este important să urmezi cu atenție câteva reguli. Folosește o acetonă concentrată sau una concepută special pentru îndepărtarea gelului de pe unghii(le poți găsi în comerț). Înmoaie dischete demachiante în acetonă iar apoi plasează-le pe unghii, apoi înfășoară unghia în folie de aluminiu. După 15 minute, îndepărtează folia și vata și spală ușor unghiile. Adu-ți aminte că nu poți pili sau smulge gelul la tine acasă.

4. Lumina UV nu este inofensivă

Radiaţiile Ultra-Violete sunt periculoase pentru pielea ta, întrucât îți rănesc celulele de la suprafața pielii în timp. O variantă alternativă pentru a întări gelul de pe unghii o reprezintă lămpile cu LED. Dacă totuși știi că salonul la care mergi nu este dotat cu o astfel de aparatură, optează pentru a folosi o cremă cu factor de protecție solară pe mâini.

5. Manichiura cu gel poate fi făcută acasă

Au apărut kituri speciale pentru ca fetele să își poată realiza manichiura cu gel chiar la ele acasă. Aceste kituri includ geluri și o lamă mică cu lumina ultra-violetă. Trebuie însă să știi faptul că nu va fi niciodată la fel de rezistentă precum va fi manichiura de la salon.

6. Cât durează o manichiură cu gel

În situația în care unghiile tale nu cresc foarte repede și manichiura a fost bine realizată, aceasta poate să dureze până la 3 săptămâni. În cazul în care unghiile tale au crescut, poți merge la salon pentru o întreținere.

7. Nu îți tăia cuticulele dacă folosești manichiura cu gel

Tăierea cuticulelor atunci când ești adepta manichiurii cu gel, este foarte posibil să sporești riscul instalării infecțiilor. În procesul de pilire și pregătire a unghiilor pentru gel, anumite substanțe pot să te irite. Atunci când mergi să îți faci manichiura, spune-i manichiuristei tale să nu taie cuticulele, ci doar să le împingă.

Distribuie articolul: