Masajul anticelulitic este unul dintre cele mai bune modalități de a scăpa de celulită și alte probleme ale pielii. Eficacitatea crește cu ajutorul cremelor și uleiurilor speciale, iar mierea de albine pătrunde în piele, în straturile cele mai profunde, acționează asupra receptorilor, ajutând la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice. 

Mierea de albine este absorbită foarte ușor în piele deoarece are un conținut de 20% apă, hidratează pielea, o hrănește, o saturează cu minerale și vitamine. Eugenia Savin kinetoterapeut de meserie și tehnician maseur, menționează că pentru rezultate cât mai bune, este recomandat să adopți un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată, dar și sport.

„Masajul cu miere îl recomandăm să fie făcut sub formă de împachetare. Foarte important este să încălzim mai întâi țesutul manual, apoi aplicăm mierea. Cu manevre “active” lipim mierea de țesut. Astfel primim un efect de scrub. Celulele moarte fiind înlăturate, porii rămân deschiși. Apoi, se recomandă de împachetat zonele prelucrate cu pelicula, în acest mod mierea foarte bine pătrunde în piele și ajută mai repede la detoxifierea organismului”, a spus Eugenia.

Pe lângă faptul că ajută la îndepărtarea celulitei, are rolul important de a stimula circulația sângelui și sistemul limfatic pentru o piele sănătoasă.

„Masajul anticelulitic este o tehnică slăbire și remodelare corporală “sănătoasă”, o metodă naturistă. Este executat de specialist care efectuează și drenajul limfatic/ sanguin ceea ce ne permite să îmbunătățim aspectul pielii și desigur printr-un complex îndepărtăm efectul de coajă de portocală și alte probleme. Recomandăm de obicei 5 ședințe la rând apoi peste o zi sau toate procedurile peste o zi ca să rămână pielea tonifiată și drenajul limfatic activ. Apoi foarte bine ar fi menținerea, odată la 1-2 săptămâni. Astfel continuam mereu procesul de detoxifiere a organismului+ țesutul adipos deja nu se mai depozitează pe corp atât de rapid”, adaugă Eugenia.

Masajul cu miere poate fi executat și în condiții casnice doar că rezultatul este mai greu vizibil, menționează Eugenia Savin.

„Pot sa fie consecințe precum: pregătirea țesutului pentru masaj incorect ceea ce poate duce la vânătăi și varicoza. Masajul anticelulitic tratează orice grad de celulită. Recomandarea noastră este să fie combinat cu alimentație echilibrată, iar dacă persoana dispune de timp și sportul e binevenit ”, menționează Eugenia Savin.

„Trebuie să luam în considerație că: primele 3 zile de menstruație nu executăm masajul, dacă sunt probleme hormonale care au dus la kilogramele în plus trebuie mai întâi tratat sistemul hormonal. De asemenea, în sarcină este categoric interzis masajul anticelulitic. Cel mai important dacă începem cursul de masaj este nevoie de sârguință ca să ajungem la rezultate eficiente. Fiind un fel de lucru în echipă: pacientul și specialistul”, a mai spus Eugenia”, a mai spus specialista.

Distribuie articolul: