Trei persoane au fost împuşcate şi rănite în confruntările violente din Suedia, duminică, între forţele de securitate şi manifestanţii care au protestat împotriva unui grup de extremă dreaptă care se laudă cu arderea Coranului în timpul unor adunări publice.

Poliţia a tras mai multe focuri de avertizare. Se pare că trei persoane au fost lovite de ricoşeuri şi sunt în prezent tratate la spital”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Cei trei răniţi, a căror stare nu se cunoaşte, sunt de asemenea “în arest, suspectaţi de infracţiuni”, scrie agerpres.ro.

Este a doua astfel de confruntare în patru zile la Norrköping. Prima dată, manifestanţii au protestat împotriva unui miting al grupării anti-imigraţie şi anti-islam ‘Hard Line’, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan, în vârstă de 40 de ani. Duminică au manifestat din nou în legătură cu organizarea unui alt miting, la care Paludan a renunţat în cele din urmă.

La Norrköping au fost arestate patru persoane din cei aproximativ 150 de participanţi la această ‘revoltă violentă’ în timpul căreia s-a aruncat cu pietre în poliţie şi au fost arse maşini.

Potrivit serviciilor de sănătate citate de agenţia locală TT, zece persoane au fost internate cu răni uşoare în urma acestor ciocniri, precum şi a unor ciocniri similare în oraşul învecinat Linköping, unde ‘Hard Line’ a renunţat la organizarea unei demonstraţii.

Cu dublă naţionalitate, Rasmus Paludan, care intenţionează să candideze la alegerile legislative suedeze din septembrie, dar nu are în prezent semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura, se află în prezent într-un turneu în Suedia, unde merge în cartierele cu populaţie musulmană importantă pentru a arde Coranul.

În 2019, Rasmus Paludan, avocat şi youtuber, condamnat pentru insulte rasiste, şi-a încercat deja norocul în Danemarca, ţara sa natală, unde a obţinut doar 10.000 de voturi.

Paludan a provocat mai multe incidente în ultimii ani. În 2019 a ars un Coran învelit în şuncă şi a fost blocat timp de o lună pe Facebook după ce a postat o fotografie în care punea semnul de egalitate între imigraţie şi criminalitate.

Distribuie articolul: