Chiar și când dormi, creierul este foarte ocupat: selectează amintiri și informații, stabilește ce este important și ce nu, reface conexiuni neuronale. Tocmai de aceea, creierul are nevoie de energie, iar energia și-o ia din alimentele pe care le consumi.

Chiar dacă creierul nu doarme niciodată, pentru el este important ca tu să te odihnești, să te relaxezi, să te hidratezi, să te alimentezi corect, să ai o dietă echilibrată și sănătoasă. Iată câteva alimente benefice care favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale.

Alimentele care sunt aur pentru creierul tău
O linguriță de miere consumată zilnic are o mulțime de beneficii pentru tot organismul. De asemenea, ciocolata neagră și semințele sunt recomandate pentru creier, la fel ca și alte alimente sărace în calorii. Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu este recomandat zahărul, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomandat este peștele slab și carnea de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când.
Alte obiceiuri benefice pentru creierAerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul le iubește și care îi fac și bine, a mai susțin neurologii.

 Iată câteva reguli pentru un stil de viață sănătos, după exemplul grecilor, un popor vesel și longeviv.
Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier.

Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană: salate, pește, fructe de mare.

Cel bun „medicament” pentru minte și corp.

Activitatea! Dacă stai și te uiți pe tavan te năpădesc gândurile… activi­tatea fizică și cerebrală sunt importante.

Dacă ai activi­tate, organismul se mobilizează, te ascultă. Sunt atâtea exemple de oameni bolnavi care s-au apucat de dans, au început să învețe o limbă străină, să patineze ori să înoate. Au reînviat, pentru că au dat comandă creierului și corpului lor că se poate!

sursa: drmax.ro

Distribuie articolul: