Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu se află într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie, în zilele de 24-27 noiembrie 2021.

Foto: Silviu Matei ©AGERPRES

Miercuri, 24 noiembrie, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Colegiul Regal de Apărare (RCDS). La vizită au luat parte Excelența Sa doamna Laura Popescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Au fost prezenți Excelența Sa domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, cancelarul Casei Majestății Sale, dl Traian Sârcă, și șeful de Cabinet al Custodelui Coroanei, dra Liana Greavu, relatează romaniaregala.ro.

Tot miercuri, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu Lordul Primar al Londrei, la reședința acestuia, Mansion House.

Foto: Silviu Matei ©AGERPRES

În după-amiaza zilei, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort au fost primiți la Castelul Windsor de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Întâlnirea lor a avut un caracter privat.

Este a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie), vizita din Italia și vizita din Germania ale Principesei Sofia (ambele în octombrie) și vizita din Slovacia a Principelui Radu (noiembrie).

Citește și: Principesa Margareta și Principele Radu al României au sărbătorit nunta de argint (Foto)

Prima vizită a Familiei Regale a României la Londra a avut loc în anul 1874 când Principele Suveran Carol I și Principesa Elisabeta (Carmen Sylva) s-au întâlnit cu Principele și Principesa de Wales (deveniți mai târziu Regele Edward VII și Regina Alexandra). Prima vizită regală britanică în România a avut loc la Castelul Peleș, în anul 1888, când viitorul Rege Edward VII a fost oaspetele Regelui Carol I. Cele mai recente vizite regale române în Marea Britanie au avut loc în decembrie 2018 și în decembrie 2019.