După pandemie multe lucruri s-au schimbat. Oamenii sunt mult mai atenți, mai serioși, mai stresați, dar totodată mai economi. Din cauza virusului Covid-19, mulți lucrători au rămas fără un loc de muncă. Astfel, au început să caute noi oportunități de a câștiga bani de acasă. 

Motivul acestor schimbări nu este doar pandemia. Societatea evoluează, iar odată cu aceasta sunt create și meserii noi, care să acopere nevoile sale actuale. Odată cu apariția unor joburi noi a apărut și posibilitatea de a alege dacă vrei să muncești de acasă sau de la birou.

Lucrul de acasă este din ce în ce mai întâlnit, sub diferite forme, motive, în diverse industrii și chiar țări. Dar totuși, ca de fiecare dată, părerile sunt împărțite. De aceea, ca să te decizi mai ușor, noi venim în ajutor. 

Iată avantajele lucrului de acasă, dar și avantajele muncii de la oficiu: 

Lucrul de acasă, avantaje

Nu trebuie sa te mai deplasezi până la serviciu

Naveta pe distanțe lungi este foarte obositoare. Iar după cum se știe timpul este tare prețios, de aceea nu trebuie să-l pierdem în zadar. Astfel, lucrând de acasă angajații pot să-și distribuie orele așa cum își doresc ei.

Confortul de acasă

Foto: wall-street.ro

Confortul de acasă nu se compară cu nimic. Mulți angajați au nevoie să aibă mai multă comoditate atunci când lucrează. Să poată controla ei ce și când mănâncă, să nu fie întrerupți, să poată regla aerul condiționat sau căldura, să țină geamurile deschise, să fie alături de familiile lor, să fie acasă atunci când le vine un colet și multe alte exemple, această listă poate fi foarte complexă. 

Mai puțin stres

Foto: upromânia.ro

Biroul este un loc în care fiecare angajat este mai atent decât și-ar dori: la cum este îmbrăcat, la ce glume face, la ce ore ajunge sau pleacă, la relațiile pe care le are cu colegii, la părerile pe care le exprimă sau le ține pentru el, la reacțiile șefilor față de ei, la atmosfera din jur. Upromania.ro spune că, angajatul în loc să se concentreze pe taskurile sale și pe a le face cât mai bine, el este supus unui stres sau unei situații din afara ariei lui de confort.

Cheltuieli mai mici

Pentru că nu trebuie să te deplasezi la serviciu, ai cheltuieli mai mici. Nu plătești transport, nu investești foarte mult în ținutele pentru job, machiaj, coafură.

Lucrul la oficiu, avantaje

Spațiul de desfășurare a treburilor zilnice de la job pot fi diverse, în funcție de domeniul de activitate al fiecărei companii. Dar totuși acum, vom analiza care sunt avantajele muncii de la birou. Pentru că sunt oameni care preferă mai mult anume această variantă.

Organizare mai bună

Munca la birou presupune de regulă o rutină, un spațiu de lucru fix, motiv pentru care îți va permite să te organizezi eficient și să știi exact ce ai de făcut în fiecare zi și de unde poți lua orice lucru de care ai nevoie.

Ești înconjurată de persoane

Foto: diez.md

Unii oameni chiar au nevoie zilnic de alți oameni, de comunicare și de energie. Acesta e un mare avantaj pentru cei care se simt confortabil alături persoane. 

Îți poți amenaja locul așa cum dorești 

Având propriul spațiu în care îți desfășori activitatea, de regulă îl vei putea aranja așa cum vrei, pentru a avea mereu totul la îndemână și pentru a simți zi de zi că acel loc îți aparține.

Fără efort fizic

Potrivit arq.ro un astfel de job este solicitant mai ales din punct de vedere psihic. Da, e multă bătaie de cap, stres și e nevoie de atenție foarte multă, însă, fizic nu e o muncă ce să te solicite extrem de mult. Nu e ușor să stai zi de zi câte 8 ore pe un scaun de birou, dar doar acesta e cel mai mare efort pe care-l vei face.

Deci, tu ce alegi, lucrul de acasă sau cel de la oficiu?