Cea mai mare companie aeriană lowcost din Ucraina – SkyUp Champions – a decis, după 4 ani de activitate, să schimbe uniforma însoțitorilor de bord, făcând-o mult mai comodă și anume în ghete Nike. Astfel, stewardesele vor purta ghete în loc de pantofi cu toc – accesoriu vestimentar inadmisibil în majoritatea companiilor aeriene din lume, care rămân de ani buni fidele unui dresscode clasic sau chiar sobru.

Dacă pentru stewarzi, uniforma de bord a rămas practic aceeași, atunci pentru stewardese aceasta a fost supusă transformării.

Uniforma actuală SkyUp

Pantofii cu toc „dispar”, în favoarea ghetelor Nike albe, iar eșarfa – marca Gunia, care, până acum era purtată la gât, va trece pe umăr. Această abordare, atât de trendy, i-a uimit și încântat nu doar pe internauți, ci și pe colegii de breaslă din alte companii aeriene.

O uniformă mult mai comodă

„Noua uniformă se bazează pe ideea de dinamică și mișcare, așa că în loc de costume cu fuste, femeile vor avea costume cu pantaloni cu o croială mai sport, pe care le-am creat împreună cu partenerii de la GUDU. Un trench ușor din piele completează aspectul ”, a declarat SkyUp pentru avianews.com.

Conceptul companiei SkyUp Champions este descris în felul următor: „Prinde din zbor”

„Sunt haine pentru persoane active, îndrăznețe, luminoase, pentru cei cărora nu le place oficialitatea inutilă, dar apreciază stilul, răspunde rapid, acționează echilibrat, acceptă și face față provocărilor. Un formular pentru cei care sunt deschiși la lucruri noi, pentru cei care iubesc călătoriile și viața ”, notează reprezentanții companiei aeriene.

Și machiajul va fi mai vesel

Stilul SkyUp Champions include, de asemenea, un nou machiaj pentru însoțitoarele de zbor, bazat pe culorile cerului, care pot fi văzute doar la altitudine. Este un portocaliu soft, ca la apus, și un albastru fin, ca în zori. „Împreună creează un gradient lin. În același timp, machiajul este fundamental delicat pentru a păstra naturalețea. Coafurile vor deveni și mai confortabile și vor transmite mai bine imaginea”, a mai explicat compania aeriană.

Pasagerii vor putea admira noua uniformă chiar din toamna acestui an. Între timp urmează să fie cusute 500 de seturi în fabricile din Ucraina.

O inițiativă frumoasă, nu-i așa?