Noi, femeile, suntem toate foarte diferite și aceasta este forța noastră. Un fenomen totuși ne unește, cu siguranță și iată de ce este cazul să avem mai multă grijă de noi.

Menstruația este un proces fiziologic cu care femeile trăiesc aproape jumătate din viața lor, iar de-a lungul vieții o femeie petrece de la 3 la 8 ani având menstruație, ceea ce înseamnă că merită să știi cât mai multe despre cum funcționează corpul tău.

O varietate de factori influențează durata menstruației și intensitatea scurgerilor care diferă pentru fiecare femeie și chiar pentru aceeași femeie de la o lună la alta. Înainte de apariția menstruației, poți prezenta simptome emoționale și fizice, precum modificări ale dispoziției, iritabilitate, oboseală, dureri la nivelul abdomenului, senzația de balonare, creșterea poftei de mâncare, diaree, dureri de spate, dureri de cap, mărirea glandelor mamare.

Toate aceste semne ce apar cu câteva zile înainte de menstruație și se termină la scurt timp după începutul acesteia ar putea fi atribuite sindromului premenstrual și nu sunt neapărat cauzate de vreo boală. Pot fi un fenomen individual normal.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să reduci disconfortul înaintea și în timpul menstruației și să te simți bine chiar și în aceste zile ale lunii:

  1. Evită stresul. Tensiunea psiho-emoțională determină apariția semnelor premenstruale și a crampelor abdominale.
  2. Folosește tehnici de relaxare. Exerciții de respirație, yoga, meditație. Și somnul ajută corpul să se relaxeze.
  3. Ceaiuri calmante. Mușețelul și infuzia de coada-șoricelului calmează durerile menstruale. Ceaiul de ghimbir, mentă sau scorțișoară are, de asemenea, acțiune împotriva spasmelor.
  4. În zilele de dinaintea menstruației, îți pot face bine alimentele bogate în magneziu și calciu. Curmalele, migdalele, avocado reduc durerea.
  5. Hidratează-te. În zilele menstruale, încearcă să bei 8 pahare de apă pe zi și senzația de balonare va dispărea în curând. Înlocuiește cafeaua, care poate înteți durerile și crampele.
  6. Evită alimentele care conțin prea mult zahăr și cele prea sărate. În timpul menstruației alege o dietă ușoară, bogată în fructe și legume proaspete. Te vor menține și hidratată în același timp.
  7. De mare ajutor este și vitamina B6 pe care o poți asimila ușor din banane.
  8. Folosește medicamente anti-durere doar în caz de dureri greu de suportat. Câteva exerciții ușoare și aplicarea unei pernuțe calde în zona abdomenului pot ameliora durerea și disconfortul. Statul sub o pilotă caldă este, de asemenea, recomandat.
  9. Ca să te simți mai bine la menstruație, rămâi activă. În timpul menstruației nu se recomandă abandonarea completă a activității fizice, dacă nu te confrunți cu scurgeri abundente și ai recomandări medicale speciale. Exercițiile ușoare, exercițiile de întindere, mersul pe jos, dansul, yoga reduc crampele.
  1. Folosește lenjerie de corp din bumbac, care reduce transpirația și mirosul neplăcut.

În zilele menstruale, fiecare femeie are nevoie de condiții de igienă și cele mai bune produse pentru a-și putea continua activitatea în regim obișnuit.

În timpul menstruației, toaleta intimă externă se va face de două ori pe zi, cu apă caldă şi săpun potrivit pentru igiena intimă, folosind tehnica de spălare de jos în sus, de la zona genitala spre rect.

Schimbă absorbantul la fiecare 4-6 ore sau mai frecvent, dacă scurgerea este abundentă. În cazul tamponului intern, acesta trebuie schimbat când s-a umplut, însă nu mai târziu de 8 ore.

Kotex creează o gamă diversă de absorbante care oferă femeilor libertate, încredere și mai multă grijă pentru propriul corp.

Produsele de igienă intimă din gama Kotex oferă confort, prospețime și încredere până la 100% în timpul menstruației.

Absorbantele Kotex vă permit să vă simțiți confortabil, deoarece sunt aproape invizibile sub haine, în timp ce rămân foarte eficiente. Produsele Kotex sunt flexibile, moi și confortabile, ca și lenjeria intimă.

Noile absorbante Kotex au devenit mai subțiri și se mulează după forma corpului. Astfel, rețin mai bine fluidele, absorb mai mult și mai eficient, eliminând riscul scurgerilor laterale.

Suprafața absorbantă delicată a produselor Kotex este realizată din materiale ce nu conțin alergeni și lasă aerul să circule. Nu afectează pielea și protejează împotriva iritării. Stratul super absorbant atrage rapid lichidul păstrând mirosul în interior, iar suprafața rămâne uscată.

Kotex – mai multă protecţie, mai mult confort, mai multă încredere!

Pe paginile de Facebook și Instagram #kotexmoldova găsești cele mai bune sfaturi pentru a fi mereu activă și de neînvins, chiar și în zilele alea!